Udskriv
0 fra 0 stemmer

Vintersuppe: Power Suppe med et Spicy Kick

Forb. tid10 min
Tilb. tid10 min
Samlet tid20 min
Antal: 4
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

  • 1 spsk oliven olie
  • 3 hele stengler citrongræs
  • 3 spsk friskreven ingefær
  • 3 fed knust hvidløg
  • 2 fintsnittede rød chili eller andre hvis du vil have endnu mere smæk på
  • 2 spsk limesaft
  • 6 tørrede kafirlimeblade kan undlades
  • 1 spsk revet gurkemeje
  • 1 dåse kokosmælk
  • 1 liter god hønsebouillon
  • 3 spsk fishsauce
  • 4 snittede forårsløg
  • 125 g sugarsnaps
  • 2 gulerødder
  • 1 bundt koriander
  • 500 ungehane bryst
  • 1 spsk karrypasta - fx rød

Sådan gør du

  • Varm en gryde som kan rumme det hele op med olien.
  • Riv citrongræs, ingefær, stenglerne fra korianderne og hak hvidløg, chili og svits det sammen med revet gurkemeje et par minutter til det hele har fundet hinanden.
  • Hæld kokosmælk og 750 ml bouillon samt fishsauce i din blender og start den op. Hvis du ikke har en blender så forsætter du bare i gryden.
  • Imens snitter du forårsløg, snaps og gulerødder så tyndt som muligt.
  • Tilsæt lidt mere olie og steg kyllingen i de minutter det tager at varme suppen. Når der er er et par minutter igen tilsætter du grøntsagerne og svitser dem med - det skal være ved høj varme.
  • Når blenderen er færdig tilsætter du kødet og grøntsagerne.
  • Smag til med lime og koriander.
  • Server nudler til og tilsæt ekstra koriander - er du som mig kan du slet ikke få nok!