Udskriv
0 fra 0 stemmer

Taco med carnitas

Carnitas Recipe Type : Mexicansk Author: Mexibro
Ret: Mexicansk
Forfatter: Mexibro.dk

Ingredienser

  • 2 kg. nakkesteg- eller filet
  • 1 løg hakket fint
  • 4 fed hvidløg
  • 1 finthakket frisk jalapeno eller anden grøn chili, uden stilk og kerner
  • dl. Appelsinjuice gerne friskpresset
  • Corn- eller flourtortillas

  • Rub:
  • 1 spsk. oregano gerne mexicansk
  • 4 fed hvidløg finthakkede
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 stang. kanel kan erstattes med almindelig stødt kanel
  • 1 tsk. sukker
  • tsk. salt
  • 1 tsk. sort peber
  • 4-5 spsk. limejuice

Sådan gør du

  • Lav rubben ved at riste kanelstang og hvidløg på en varm pande. Knus kanelstangen i en krydderikværn eller blender og mix godt sammen med resten af ingredienserne til en jævn paste.
  • Gnid rubben godt ind i kødet og læg på køl, gerne natten over eller i min. 3 timer.
  • Tænd ovnen på 120 grader.
  • Læg hele fileten i en stegeso eller ovnfast fad
  • Tilsæt hakket jalapeño, løg, hvidløg og appelsinsaft. Vend kødet godt i blandingen.
  • Dæk til og steg i 4 timer. eller indtil så mørt, at du kan flå kødet fra hinanden med to gafler (gem den overskydende stegesaft.)
  • Tilsæt lidt af stegesaften til det trevlede kød og bland godt sammen.
  • Ønsker du en mere crispy udgave kan du efterfølgende stege kødet på en pande. Tilsæt eventuelt lidt mere af stegesaften
  • Anret som tacos i corn- eller hvede tortilla. Top med en Pico de gallo eller en salsa verde.
  • Server med ris eller bønner.
  • Velbekomme og god fornøjelse.