Udskriv
5 fra 1 stemme

Meatloaf Burger

Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

Pesto

  • 1 bundt basilikum
  • Et stykke parmesanost – svarende til 2-3 spsk revet ost
  • 1-2 fed hvidløg efter størrelse
  • 3-4 spsk. pinjekerner
  • 2-3 deciliter olivenolie maksimalt
  • Saften af optil en ½ citron
  • Peber og evt. salt

Meafloaf

  • 600 gram økologisk hakket oksekød
  • Salt og peber
  • 2 stykker bøffel mozzarella
  • "Broichebrød
  • 350 gr mel
  • 3 æg +1 til pensling
  • 2 spsk lunken vand
  • 4 spsk lunken mælk
  • 1 tsk salt
  • 25 gr gær
  • 250 gr smør
  • 35 gr sukker
  • Lidt kardemomme

Tomatsauce

  • 2 dåser cherry tomater
  • 1 stort løg skåret midt over - her 2 små
  • 70 g smør - kommer der lidt mere i skader det ikke
  • Salt og friskkværnet peber

Sådan gør du

Pesto

  • Alle ingredienser – men kun halvdelen af olien og citronsaften – kommes i en blender eller en foodprocessor. Kør med blenderen og tilsæt olien, indtil konsistensen er, som du kan lide den.
  • Smag til med citronsaft og peber og evt. lidt havsalt – men pas på. Parmesanost er ret salt, så der skal ikke salt i fra begyndelsen.
  • Hvidløgssmag i pesto er en smagssag. Den bør være markant, men nogle kan lide det kraftigere end andre. Pesto er en sauce, hvor det gælder om at finde sin egen favoritblanding.

Meafloaf

  • Bland 1,5 dl af din pesto i kødet og rør det godt sammen.
  • Giv det en lille smule salt og peber - husk på at pestoen er salt i forvejen
  • Form det til et brød.
  • Tænd din grill op med ca. 30 stykker kul og klargør dem til indirekte varme.
  • Åben en øl imens og hyg dig 5 minutter imens grillen starter. Nu skal du i gang med brioche bollerne.
  • Rør gæren ud i vand og mælk.
  • Tilsæt æg, salt, sukker og kardemomme og rør det ud.
  • Herefter tilsættes mel under omrøring, til du har en sammenhængende dej.
  • Tilsæt smør lidt ad gangen til dejen er glat.
  • Lad dejen hæve i ca. 2 timer og stil den så på køl i yderligere 2 timer.
  • Tag dejen ud og del den i 6-8 portioner og form dejen til boller.
  • Lad bollerne efterhæve i 2-3 timer, til de er hævet til dobbelt størrelse.
  • Pensl bollerne med et pisket æg og bag i ovnen ved 175 grader i ca. 20 minutter.
  • Nu passer det lige med, at du kan lave tomatsaucen! Måske er det på tiden med en ny øl?

Tomatsauce

  • Put ingredienserne i en gryde og lad saucen simre i min. 45 min.
  • I følge den originale opskrift tages løget op, men jeg giver altså det hele en tur med Bamix'en:)