Udskriv
5 fra 1 stemme

Nachos med chorizo og ost

Forb. tid15 min
Tilb. tid10 min
Samlet tid25 min
Ret: Super Bowl Food
Køkken: Mexicansk
Antal: 4
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

  • 1 pose nachos
  • 1 pose revet ost eller et godt stykke cheddar
  • 1 lille bøtte øko creme fraiche 18 %
  • En lille håndfuld iceberg salat
  • 1 bundt koriander
  • 2 lime
  • 1 frisk jalapenos

Bønner med chorizo

  • ½ dåse kidney chilibønner
  • 100 gram chorizo
  • 1 lille rødløg
  • 2 spsk hot sauce - fx Chulola

Sådan gør du

Bønner med chorizo

  • Start med bønnerne. Først skærer du din chorizo ud i små stykker. Varm nu en pande op og steg dem i ca. 5 minutter - de skal smide godt med fedt. Imens hakker du løget i små tern.
  • Tilsæt nu løg og steg i yderligere 5 minutter.
  • Tilsæt nu bønnerne og Chulola og lad det koge sammen. Nu kan du enten stille panden i ovnen på 150 grader eller lade det simre under låg (hvis du har et) i 10 min.
  • Hvis det bliver tørt så tilsætter du bare lidt vand.
  • Nu til nachos.
  • Find et ildfast fad og læg alle nachos i. Tilsæt osten og stil det i ovnen ved 180 grader varmluft indtil osten er smeltet og let brundet.
  • Når det er klar tager du det ud og klargør alt andet.
  • Snit lidt salat som du fordeler ud over.
  • Tilsæt nu bønnerne i små mundrette portioner.
  • Tilsæt nu klatter af creme fraiche.
  • Tilsæt koriander og fint snittet halapenos - brug gerne et mandolinjern.
  • Skær lidt lime som du smider på bordet gæsterne kan tilsætte efter behov.