Udskriv
0 fra 0 stemmer

Koteletter med pocheret æg og vinterkål

Forb. tid20 min
Tilb. tid15 min
Samlet tid35 min
Køkken: English
Antal: 2
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

  • 1-2 stykker øko kotelet pr. person
  • 1 spsk sennepspulver pr. kotelet
  • 1 kg grøntkål
  • Frisk muskat
  • 1 lille glas hvidvin
  • Olie til stegning
  • Salt og peber

Pocheret æg

  • 1 æg pr person
  • 3 spsk eddie pr. liter vand

Bagte kartofler

  • 400 gram kartofler
  • Oliven olie
  • Salt og friskkværnet peber
  • Røget paprika

Sådan gør du

  • Bagte kartofler
  • Start med kartoflerne. Rens kartoflerne men lad skrællen blive på.
  • Kog dem i 10 min i saltet vand, imens tænder du ovnen på 200 grader varmluft.
  • Når de er kogt lader du dem dampe af og lægger dem i et ildfast fad. Giver dem salt, peber og lidt røget paprika samt oliven olie - Do the "Jamie thing" - der hvor du vender det hele rundt med hænderne - det elsker han.
  • Bag dem i ovnen i 30 min - det burde passe - hvis de er meget store, skal de have længere.
  • Det er nemmest hvis du har to pander, så kan du nemlig stege koteletterne og kålen på samme tid.
  • Varm panderne op til middelhøj varme.
  • Rengør kål og riv eller skær det i mindre stykker. Det kommer så faktisk ikke så nøje for det falder ret meget sammen når det steges.
  • Hæld lidt olie på panden og sauter kålen i 4-5 minutter. Tilsæt revet musket i ret store mængder. Det passer ca. hvis du river en fjerdedel af en nød. Hvis du ikke er til muskat så hold igen. Giv det også salt og peber. Tilsæt hvidvinen og lad det kogen godt ind. Efter 4-5 minutter er det faktisk klar.
  • Imens skal du varme den anden pande op med lidt olie.
  • Nu skal hver kotelet have en spsk sennepspulver som du fordeler på begge sider og ja, det virker af meget, men det kommer til at passe ret godt når det steges. Husk også salt og peber.
  • Steg nu koteletterne i 3-4 minutter i alt - hvis det er nogle tykke basser du har skal de muligvis have længere. Jeg kan bedst lide de er saftige men gennemstegte.
  • Pocheret æg
  • Imens kål og koteletter hygger sig så kan du faktisk godt pochere æggene - hvis du er hård laver du to i samme gryde, ellers et ad gangen.
  • Varm en stor gryde med vand op til ca. 80 grader - tilsæt 3 spsk eddike.
  • Slå ægget ud i en kop eller et glas. Rør vandet rundet - ikke voldsomt men det skal være i bevægelse. Hæld nu ægget forsigtig i vandets retning.
  • Lad ægget pochere i ca. 3-4 minutter – hviden skal være stivnet, men blommen skal være flydende, du kan mærke det ved at trykke let med en finger på ægget.
  • Tag ægget op, og læg det i en skål med koldt vand, så kogningen stopper.
  • Tag det derefter op igen, så ikke det bliver koldt.
  • Gentag processen med næste æg - skift evt. vandet ud, hvis der er noget hvide som har sat sig i gryden.
  • Anret som vist på billederne