Udskriv
5 fra 1 stemme

Vintermad: Fasan bryst, puré, kål og bacon

Forb. tid30 min
Tilb. tid1 t 30 min
Samlet tid2 t
Antal: 2
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

Puré

  • 200 gram jordskokker
  • 200 gram knoldselleri
  • ½ liter sødmælk
  • Salt/Peber og musket i rigelig mængde - til du skammer dig!

Glace

  • 2 spsk honing
  • 1 spsk balsamico
  • 1 literrødvin

Fasan

  • 4 stykker fasan bryst
  • Smør/olie til stegning
  • Salt/Peber

Svampe

  • 300 gram blandede svampe efter valg - helt porte bello kantareller og lidt andet godt
  • Smør og olie til stegningen
  • Salt og peber

Kål

  • ½ savojkål
  • 100 gram bacon af højeste kvalitet
  • 50 gram hasselnødder

Chips

  • 2 jordskokker
  • 1 liter solsikke/vindruekerne olie
  • Salt

Sådan gør du

Puré

  • Rengør jordskokker og knoldselleri. Skær det hele ud i små stykker.
  • Sæt en gryde over og tilsæt grøntsager og mælk.
  • Gik det en god omgang musket - 20 riv på rivehjernet.
  • Tilsæt salt og peber.
  • Når det er kogt mørt hvilket nok tager ca. en times tid kører du det med en stavblender til det er glat - smag til igen!

Glace

  • Varm en gryde op med honning og balsamico og kog det godt sammen til "klister-klister" stadiet.
  • Tilsæt rødvin og lad det koge helt ind til en dl. Hold det varmt ellers klistrer det.

Svampe

  • Rens svampene grundigt og skær dem ud.
  • Varm en pande op med olie og smør og svits dem til de er gyldne, stil dem til side og læg dem under fasanbrysterne når der skal serveres.

Kål

  • Tænd ovnen på 120 grader og stil nødderne ind og giv dem indtil aller sidst - burde være ca. 1 times tid - de kan sagtens tage 2 timer så bare slap af.
  • Svits baconen godt af og stil det til side.
  • Skær kålen ud vend det rundt i baconfedtet til det falder lidt sammen.
  • Tilsæt bacon og nødder til sidst.

Fasan

  • Varme en pande godt op med 1 spsk smør og 1 spsk olie. Når det er bruset af lægger du fasanen på - den skal vitterligt ikke have mere end 1 minut på hver side.

Chip

  • Rens jordskokkerne grundigt og kør dem på et mandolinjern.
  • Varm olien op og friter dem til de er gyldne.
  • Giv dem salt som det absolut sidste