Udskriv
4.6 fra 5 stemmer

Harreragout

Forb. tid1 t
Tilb. tid1 t
Samlet tid2 t
Antal: 4
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

  • 1 ung hare
  • 50 g smør
  • 3 store løg
  • 3 fed hvidløg
  • 3 gulerødder
  • 2 stengler blegselleri
  • 2 spsk mel
  • 6 dl bouillon
  • ½ flaske rødvin
  • 1 krydderbuket af timian persille og laurbærblad
  • 250 gram champignon
  • 250 gram kastanier
  • 250 gram bacon i tern

Kartoffelmos

  • Se link i opskriften

Sådan gør du

  • Rens haren omhyggeligt - også selv om, at det er hårdt!
  • Del haren i passende stykker.
  • Varm en tykbundet gryde godt op og svits stykkerne i olie og smør.
  • Tag haren op og læg til side.
  • Hak løg, gulerødder, hvidløg, blegselleri og svits det i samme gryde.
  • Drys melet over og rør til det er opsuget.
  • Tilsæt krydderbuketten.
  • Tilsæt bouillon og rødvin og læg kødet tilbage i gryden, hvor det står i 1½ times tid indtil det er mørt.
  • Herefter sier du alle grøntager fra og reducerer væsken indtil der er ca. 3-4 dl tilbage.
  • Skær et "kryds" i kastanierne og bag kastanierne i ovnen eller på en grill i staniol i 15 minutter Pil dem ud af skallen.
  • Svits dit bacon på en pande til det har smidt masser af fedt og er gyldent.
  • Imens renser du dine champignons.
  • Svits nu champignon i smør det overskydende fedt.
  • Tilsæt champignon i retten og lav kartoffelmosen.
  • Server det i en dyb skål eller tallerken og put bacon og kastanier ovenpå.

Kartoffelmos

  • Se link i opskriften