Udskriv
4.72 fra 7 stemmer

Vintermad - Vildtragout

Ret: Hovedret
Køkken: Vildt
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

  • 1 kg udskåret vildtbov
  • 500 g kartofler
  • 1 god klat smør
  • 4 store gulerødder
  • 3 store løg
  • 4 stængler blegselleri
  • 5 fed hvidløg
  • 1 bund bredbladet persille
  • 10 enebær
  • 3 spsk røget paprika
  • 1 stor tsk korianderfrø
  • 10 hele peberkorn
  • 1 meget lille tsk knust chili
  • 2 bouillonterninger fra okse
  • 3 store spsk mel
  • ca. 1 liter vand
  • Salt
  • Olie til stegning

Sådan gør du

  • Skær dyret ud i halvstore terninger ca. 2x2 cm og smid det i en skål, tilsæt nu 1 spsk mel og paprika samt salt og friskkværnet peber - vend det godt sammen, så alle stykkerne er godt pudret ind.
  • Svits det nu i en stor gryde eller pande med smørret og lidt olie til det er godt brunt. Imens gør du grøntsagerne klar.
  • Pil og skær løget i skiver, skær gulerødderne på skrå i halvstore bidder, samme med selleri. Svits det på en pande i olien til det er faldet lidt sammen.
  • Så smides det over til kødet og det hele vendes sammen og steges videre i ca. 5 min.
  • Tag nu mel, bouillon og ca. 3 dl vand og pisk godt sammen, hvis du har en Bamix, så brug den.
  • Tilsæt det nu i gryden. Gik det yderligere 5 min.
  • Tag nu krydderierne, enebær, koriander, chili og peberkort og knus det i en morter eller en hurtighakker. Tilsæt det.
  • Hæld nu vand på til det står ca. 5 cm over kødet og sæt låg på og lad det simre i ca. 2 timer.
  • Imens skræller du kartoflerne og skærer dem i mundrette bidder.
  • Tilsæt dem nu i retten.
  • Hak halvdelen er persillen og riv/mos hvidløgene godt sammen med det, tilsæt evt. til olie så det bliver en ensartet masse.
  • Tilsæt det og lad retten få yderligere en 1 times til.