Go Back
+ servings
Udskriv
4.25 fra 4 stemmer

Steak Burger

Forb. tid30 minutter
Tilb. tid30 minutter
Samlet tid1 time
Ret: Hovedret
Køkken: Amerikansk
Antal: 4
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

Røsti

  • 2 store økologiske æg
  • 2 store økologiske kartofler revet
  • 1 stor revet løg
  • 2 spsk mel
  • Salt og peber
  • Masser af vindruekerneolie til stegning

Ribeye

  • 2 Ribeye steaks på ca. 125 gram stk.
  • ½ dl cognac
  • 1 sppsk røget paprika
  • 2 spsk sød paprika
  • 1 dl okse fond - den bedste du kan opdrive
  • 1 dijon sennep
  • 1 dl fløde - yes sir!
  • 1 spsk af din favorit chilisovs
  • Salt og peber
  • 1 spsk olie til stegning
  • 1 spsk smør til stegning

Tilbehør

  • Det bedste burgerboller du kan opdrive
  • 8 stykker ost - gerne med smag og så amerikansk som muligt!

Sådan gør du

Røsti

  • Bland hele molevitten godt sammen - hvis den er for våd, så tilsætter du lidt mere mel.
  • Varm en pande op og tilsæt en god mængde olie
  • Læg nogle klatter af kartoffelmassen på og spred det lidt ud således størrelsen passer med en burgerbolle.
  • Steg dem sprøde på begge sider og læg dem til side.

Ribeye

  • Skær kødet i mundrette bidder.
  • Ved det sammen med paprika og tilsæt salt/peber.
  • Varm smør og olie godt op - der skal fut under!
  • Svits køddet hurtigt af i ca. 1 minut - det skal ikke have for længe.
  • Flamer det med cognac - husk nu at passe på og sluk emhætten!
  • Tag køddet af pande og kog den af med fond - tilsæt sennep og fløde og kog den ind.
  • Smag til med salt og peber.
  • Læg køddet tilbage på panden og gør en ny pande klar.
  • Fordel køddet så der er 4 bunker - læg dem på den nye pande og tilsæt 2 skiver ost på hver bunke.