Udskriv
4.41 fra 32 stemmer

Gastromands ultimative Chili con carne

Antal: 6
Forfatter: Gastromand

Ingredienser

Chiliblanding

  • 2 tsk. tørret chili
  • 4 tsk. røget eller sød paprika
  • 2 tsk. spidskommen
  • 2 tsk oregano
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk. sort peber
  • 1 tsk salt
  • 1/2 stjerneanis

Chilismør

  • 50 g smør
  • 1 dl rapsolie
  • 1/3 af dine 5 chili - skåret i ringe
  • 2 laurbær
  • 1 spsk. ketchup
  • 1 spsk. Worcestershire sauce

Chili con carne

  • 1 kg. oksebov bryst el. lign.
  • 2/3 af dine 5 forskellige chilier - hakket
  • 3 forskellige peberfrugter
  • 2 gulerødder
  • 2 store rødløg
  • 5 fed hvidløg
  • Tomatpure
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 2 dl Bourbon
  • 2 kopper kaffe
  • 25 g mørk chokolade
  • 2 spsk brun farin

Mangosalat

  • 1 mango
  • 3 abrikoser
  • 1/2 finthakket rødløg
  • Lidt finthakket frisk chili
  • Saft fra 1/2 lime

Øvrigt

  • Go' creme fraiche - i dette tilfælde Thise 18%
  • Et godt blødt brød - Heston bager et cornbread jeg købte et Naanbrød:)

Sådan gør du

  • Start med at præparere samtlige ingredienser til Chili con carnen og kom dem evt. i små skåle:
  • Puds kødet fri for evt. sener og skær det i stykker på ca. 2x5 cm
  • Skær 1/2 af hver af chilierne fra og skær denne del i ringe (til chilismøret)
  • Hak de 4-5 forskellige chilier - jeg valgte at tage kerner og frøstol ud, men det er naturligvis op til din toughness:)
  • Skær peberfrugterne i mindre tern
  • Skræl gulerødder og skær i 1 cm tykke skiver
  • Pil og hak rød- og hvidløg
  • Du er nu klar til t gå i gang...

Chilismør

  • Hæld rapsolien på en pande og varm olien op ved ca, 1/3 varme
  • Tilsæt chiliringe og laurbær
  • Lad ringene stege stille og roligt i olien i ca. 10 minutter (se billedet)
  • Si olien og smid chiliringene ud
  • Bland halvdelen af olien med smør, ketchup og Worchestershire sauce - resten af olien skal bruges til at stege i
  • Stil chilismøret på køl

Chili con carne

    Tre en halv time tilbage

    • Varm en støbejernspande godt op
    • Tilsæt 1/4 af den resterende chiliolie
    • Brun kort 1/3 af kødet af gangen, så du undgår at kødet koger - sørg for at panden når at varme godt op i mellem hver omgang
    • Når al kødet er brunet og taget af panden, skruer du en anelse ned for varmen og steger rødløg, hvidløg og halvdelen af den hakkede chili
    • Tag løg, hvidløg og chili af panden

    Tre timer tilbage

    • Rist chiliblandingen på panden og læg mærke til duften af de mange forskellige krydderurter...
    • Tilsæt kød, løg, hvidløg, chili og gulerødder og tomatpure
    • Lad blandingen stege i et par minutter mens du vender den med jævne mellemrum
    • Tilsæt Bourbon og lad alkoholen dampe af et par minutter
    • Tilsæt kaffe og hakkede tomater
    • Læg låg på og lad retten simre minimum 2,5 time

    En halv time tilbage

    • Tilsæt de hakkede peberfrugter og bønner

    Umiddelbart før servering

    • Smag Chili con carnen til med 1-2 spsk brun farin og ca. 25 g mørk chokolade

    Mangosalat

    • Skær mangoen i mindre tern
    • Skær abrikoserne i mindre tern
    • Bland med løg og chili
    • Dryp med limesaft og stil på køl til det er spisetid

    Noter

    Server i den store sorte støbejernsgryde midt på bordet og med rigeligt creme fraiche, godt blødt brød (eksempelvis Naan-brød), resten af de hakkede chili og RIGELiGT VAND!