Go Back
+ servings
Udskriv
4.05 fra 87 stemmer

Kammuslinger og jomfruhummere

En rigtig festforret
Ret: brunet smør, cintroncreme, jomfruhummere, Kammuslinger, nødder, selleripuré, urter
Køkken: Fransk
Antal: 8
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

  • 16 kamuslinger
  • Min. 24 jomfruhummerhaler

Selleripuré

  • 1/2 knoldselleri
  • Ca. 1/2 l sødmælk

Brunet smør med nødder

  • 1 pakke smør
  • 1 håndfuld hasselnødder eller andet

Citroncreme

  • 2 usprøjtede citroner
  • 3 dl Vand
  • 1 dl Sukker

Urter

  • Vi brugte hvad vi kunne få fat i - Brøndkarse karse, purløg og dild

Sådan gør du

Selleripuré - kan laves i forvejen

  • Knoldselleriet skrælles og skræres i grove tern
  • Smelt lidt smør i en gryde - med plads til selleri og mælk
  • Tilsæt selleristykkerne og lad dem sautere et par minutter i smøret uden de bliver rigtig brune
  • Hæld sødmælk over så det dækker
  • Skru ned på ca. 1/3 varme og lad det simre let i 30 minutter eller indtil selleristykkerne er møre
  • Si mælk fra i en skål
  • Smid selleri i en blender og tilsæt lige præcis nok mælk til at blenderen kan køre puréen helt glat
  • Smag til med salt og syre (citron eller en form for lys eddike) og evt. hvid peber - sort misfarver puréen
  • Umiddelbart før servering opvarmes puréen

Brunet smør med nødder - kan laves i forvejen

  • Del nødderne i halve eller hak dem groft
  • Brun smøret - når der lægger sig et mørkt lag på bunden og smørret dufter og smager af nødder, hælder du det over i en beholder og stiller til side til du skal bruge det
  • Umiddelbart før servering varmes smørret op og nødderne tilsættes

Citroncreme - kan laves i forvejen

  • Citronerne skæres i skiver og koges i vand og sukker i 2-3 timer eller til de er møre
  • Vandet sies fra og citronerne får en tur med Bamix'en, hvorefter du har den lækreste letsyrlige creme
  • Smag evt. citroncremen til med ekstra sukker og lidt salt
  • Fyld cremen i en sprøjte- eller frysepose

Kammuslinger

  • Klargør kammuslingerne og lad den evt. tørre på et stykke køkkenrulle eller rent viskestykke
  • Drys dem med lidt salt og lidt mindre sukker
  • Varm en pande (gerne sliplet) op for fuld skrald
  • Tilsæt lidt olie
  • Steg kammuslingerne hårdt på hver side, indtil de har fået en fin karamelliseret overflade - giv dem gerne lidt ekstra salt under stegningen
  • Tag den af panden og læg dem til side
  • Ummidelbart før servering varmes en pande op med en go' klat smør og kammuslingerne vendes heri

Jomfruhummerhaler - tilberedes umiddelbart før servering

  • Varm en pande godt op (lige under max)
  • Tilsæt en go' klat smør samt jomfruhummerhalerne og skru helt op for panden
  • Lad dem stege 1-2 minutter, mens du vender dem på panden eller til de begynder at tage stegefarve (som bilelder afslører, havde jeg ikke fået skruet højt nok op for varmen)
  • Giv dem lidt salt

Urter

  • Umiddelbart før servering plukkes urterne, skylles nænsomt og tørres på køkkenrulle

Noter

Tallerkenerne varmes. Giv hver tallerken en spiseskefuld puré og træk puréen på tværs af tallerken med bagsiden af skeen. Sprøjt et par eller tre med citroncreme ud ved siden af cremen. Fordel kammuslinger og jomfruhummere jævnt udover puréen. Hæld en spiseskefuld brunet smør med nødder udover tallerkenen. Afslut med rigeligt med urter og drik et glas Planeta Chardonnay til:)