Go Back
+ servings
Udskriv
5 fra 4 stemmer

Juleburger - det måtte jo ske...

Forb. tid15 min
Tilb. tid45 min
Samlet tid1 t
Ret: Hovedret
Køkken: Christmas
Antal: 4
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

Rødkål

  • 2 spsk andefedt
  • 1 kvart frisk rødkål
  • 4 store glas champagne gerne Blanc de Blanc just kidding
  • 1 spsk ribsgele eller andet form for gele vi brugte vindrue-gele
  • 3 spsk honning
  • Salt/peber

Sovs

  • 2 spsk andefedt
  • 2 spsk mel
  • 1 liter andefond
  • 1 spsk ribsgele
  • Salt/peber

Sprøde kanelæbler

  • 2 Æbler - her fra Webmasterens have
  • 1/2 tsk kanel
  • Lidt citronsaft
  • Lidt salt
  • Lidt peber

Sådan gør du

Rødkål

  • Snit rødkålen fint og varm en gryde godt op med andefedt.
  • Svits nu rødkålen i 5 minutter
  • Tilsæt nu champagnen og lad det simre ved lav varme i ca. 20 min.
  • Tilsæt ribsgele, honning og smag til med salt og peber.

Sovs

  • Varm en gryde godt op med andefedt, tilsæt mel og rør det godt sammen, det må gerne tage lidt farve, da vi vil have en mørk sovs.
  • Tilsæt nu andefond og lade det simre i 10 min.
  • Tilsæt ribsgele og smag til med salt og peber, herefter lader du det trække yderligere 5 min.

Sprøde kanelæbler

  • Bland alle ingredienserne