Go Back
+ servings
Udskriv
4.09 fra 12 stemmer

Hasselback kartofler - opskrift på perfekt sprøde kartofler

Forb. tid30 min
Tilb. tid1 t
Samlet tid1 t 30 min
Antal: 4
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

Udstyr

  • 2 træspisepinde el. <g class="gr_ gr_16 gr-alert gr_spell gr_inline_cards gr_run_anim ContextualSpelling ins-del multiReplace" id="16" data-gr-id="16">lign</g>.

Ingredienser

  • 2 kg kartofler
  • 100 g smeltet smør
  • Olivenolie
  • 3-5 fed hvidløg skåret i tynde skiver
  • 1-2 kviste frisk rosmarin eller timian
  • Havsalt

Sådan gør du

  • Skrub eller skræl kartoflerne
  • Læg kartoflerne i en skål med koldt vand i min. 30 min.
  • Tag kartoflerne af vandet og tør dem med et rent viskestykke
  • Skær en skive på 0.5 cm af hver kartoffel
  • Placer skiverne med den flade side nedad på en braddepande eller i et ovnfast fast
  • Placer kartoflen på den flade side på bordet imellem de to spisepinde
  • Skær så tynde skiver, som dine knifeskills tillader - protip: Vend evt. kartoflen halvvejs
  • Placer de skårede kartofler på skiverne i fadet
  • Åbn kartoflerne ved at presse enderne lidt ned over skiven i fadet
  • Stik frisk rosmarin og hvidløg imellem skiverne
  • Drys med fint salt
  • Pensl kartoflerne med rigeligt smeltet smør og olivenolie - gem lidt til at smøre undervejs
  • Bag kartoflerne ved ca. 185 graders varmluft i 60 min.
  • Smør kartoflerne med olie/smør et par gange undervejs

Noter

Drys hasselback kartofler med rigeligt havsalt før servering