Udskriv
3.82 fra 22 stemmer

Perfekt stegt Roastbeef

Forb. tid5 min
Tilb. tid45 min
Samlet tid50 min
Antal: 4
Kalorier: 0
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

  • 0,8-1 kg roastbeef
  • 1 stort løg
  • Et par laurbær og evt. enebær
  • 1/4 l vand
  • 1/4 l piskefløde
  • Smør
  • Kulør
  • Salt
  • Friskkværnet peber

Sådan gør du

Før

  • Ca. 3 timer før forventet spisetid, tager du den steg ud af køleskabet
  • Salt stegen med ca. 1 tsk. salt og lad stegen stå ved stuetemperatur 30-60 min.
  • Dub evt. stegen tør med et stykke køkkenrulle eller et rent viskestykke

Under

  • Varm en pande op på fuld skrald
  • Giv panden et skvæt olie
  • Brun stegen hele vejen rundt, mens du giver den en omgang salt og peber
  • Når stegen er brunet lægges den i en stegegryde
  • Panden koges af med lidt vand, som hældes ved stegen
  • Tilsæt løg, vand, laurbær og evt. enebær
  • Læg låg på og lad stegen stå og simre til dit stegetermometer viser 55 grader

Efter

  • Tag stegen op af gryden og stil den til side og lad den hvile utildækket 20-30 min.
  • Mens stegen hviler fisker du løg, laurbær og evt. enebær op af vandet
  • Tilsæt noget oksefond/bouillon og fløden og lad saucen simre mens stegen hviler
  • Giv saucen lidt kulør
  • Smag saucen til og jævn eller monter den, hvis du finder det nødvendigt

Noter

Umiddelbart før servering kan du varme en pande op - denne gang med en god klat smør, som du lader bruse af
Steg roastbeefen i smøret og skær ud
På denne måde giver du dels roasten noget smag, stegeskorpe og lidt varme