Udskriv
4.62 fra 18 stemmer

Beef Wellington med Rødvinsglace

Ret: Hovedret
Køkken: Engelsk
Antal: 4
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

  • 600 g Oksemørbrad
  • En rulle butterdej
  • 400 g svampe - champignon kan sagtens bruges
  • 1 stilk frisk rosmarin
  • Ca. 100g parmaskinke
  • 2 spsk. Dijon sennep
  • 1 spsk. Brun farin - alternativt honning
  • 2 æggeblommer
  • Salt
  • Peber

Sådan gør du

  • Tag mørbraden ud af køleskabet og giv den noget salt

Sød sennep

  • Bland sennep og brun farin

Svampe

  • Rens og hak svampe og roasmarin fint
  • Steg svampe og roasmarin på en tør pande indtil svampene har smidt al væsken
  • Smag til med salt og peber

Mørbrad

  • Varm din favoritpande op på fuld skrald
  • Brun mørbraden på alle sider
  • Krydr den med salt og peber
  • Fjern mørbraden fra panden
  • Smør mørbraden med den søde sennep

Samling

  • Læg et stort stykke film ud på bordet
  • Fordel parmaskinken på filmen så der er et par cm. overlap
  • Fordel svampene på parmaskinken
  • Læg den smurte mørbrad midt på svampene
  • Rul stramt
  • Køl i min. 1 time - du kan med fordel lave alt hertil dagen i forvejen
  • Rul butterdejen ud på et stykke bagepapir
  • Del butterdejen i ca. 1/3 og 2/3.
  • Fjern filmen fra mørbraden og placer mørbraden på det mindste af butterdejsstykkerne
  • Pensl butterdejskaterne med æg
  • Brug det store stykke butterdej som låg
  • Skær evt. ovreskydende butterdej fra
  • Pres de to stykker sammen med en gaffel
  • Pensl Wellingtonen med resten af ægget
  • Rids Wellingtonen med en skarp kiv
  • Drys med flagesalt og evt. frisk rosmarin
  • Bag i ovnen intil kernetemperaturen er 55 grader
  • Tag ud og hvil i ca. 15 min.
  • Skær i ca. 2 cm. tykke skiver - brug evt. en franskbrødkniv

Video

Noter

Hvis du synes det virker uoverskueligt at begive dig i kast med denne klassiker, så vil jeg lade Gordon himself komme til orde i 2 min. i den vedhæftede video - han får det til at se så dejligt nemt ud!