Skyl risen grundigt i en sigte i koldt vand.
Vaniljestangen flækkes på den lange led og kornene skrabes ud med en lille kniv.
Mas vaniljekornene sammen med lidt af sukker, så kornene skilles ad.
Forvarm en din ovn på 200 grader.
Kog risen forsigtigt op med mælken i en tykbundet gryde (den skal kunne tåle at komme i ovnen)
Tilsæt salten
Rør rundt hele tiden - smide gerne et termometer i, så du kan følge med hvornår du skal ekstra opmærksom.
Tilsæt den tomme vaniljestang, vaniljekornene og resten af sukkeret.
VIGTIG: Nu slukker du den forvarmede ovn
Sæt låg på gryden og stil den i oven i 40 minutter.
Grydens indhold er stadig meget flydende, men rolig, den bliver mere fast.
Tag gryden ud, tag vaniljestangen op og rør risengrøden let rundt
Lad den køle under låg - den skal nu være helt kold
--- Giv evt. lidt lun risengrød til ungerne med smørklat og kanelsukker, haps ---