Go Back
Udskriv
5 fra 1 stemme

Risalamande

Ret: Dessert
Forfatter: Vinhjernen

Ingredienser

  • 200 gram grødris
  • 2 dl vand
  • ½ tsk. salt
  • 1 stang polynesisk vanilje
  • 1 liter sødmælk
  • 50-75 gram sukker
  • 150 gram mandler
  • ½ liter økologisk piskefløde

Sådan gør du

  • Bring vand i kog, tilsæt ris og kog 3 minutter.
  • Tilsæt mælk, vaniljekorn og vaniljestangen og bring i kog under omrøring.
  • Kog ved meget svag varme i ca. 30 minutter - risene må godt have lidt bid.
  • Tilsæt sukker og salt, når grøden er færdig, omrør og smag til.
  • Lad grøden køle HELT af, inden du fortsætter, ellers bliver det til ’ost’.
  • Smut mandlerne, og rist dem evt. let i ovnen, 3-4 minutter ved 200 grader.
  • Hak dem groft.
  • Tag vaniljestangen op af den kolde grød, og rør mandlerne i.
  • Vend det hele med letpisket flødeskum.
  • Server kold.