Udskriv
0 fra 0 stemmer

Gastromands Juleburger

Forb. tid30 min
Tilb. tid30 min
Samlet tid1 t
Antal: 2
Kalorier: 0
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

Rødkål

  • 2 spsk andefedt
  • 1 kvart frisk rødkål
  • 4 store glas god solbærsaft
  • 1 spsk ribsgele eller andet form for gele vi brugte vindrue-gele
  • 3 spsk honning
  • Salt/peber

Sovs

  • 2 spsk andefedt
  • 2 spsk mel
  • 1 liter andefond
  • 1 spsk ribsgele
  • Salt/peber

Sprøde kanelæbler

  • 2 Æbler
  • 1/2 tsk kanel
  • Lidt citronsaft
  • Lidt salt
  • Lidt peber

Tilbehør

  • 2 Burgerboller

Sådan gør du

Rødkål

  • Snit rødkålen fint og varm en gryde godt op med andefedt.
  • Svits nu rødkålen i 5 minutter
  • Tilsæt nu solbærsaften og lad det simre ved lav varme i ca. 20 min.
  • Tilsæt ribsgele, honning og smag til med salt og peber.

Sovs

  • Varm en gryde godt op med andefedt, tilsæt mel og rør det godt sammen, det må gerne tage lidt farve, da vi vil have en mørk sovs.
  • Tilsæt nu andefond og lade det simre i 10 min.
  • Tilsæt ribsgele og smag til med salt og peber, herefter lader du det trække yderligere 5 min.

Sprøde kanelæbler

  • Skær æblerne ud i så tynde skiver som muligt og bland alle ingredienserne sammen - lad det gerne trække lidt.

Opbygning

  • Hvis du ikke har and, så brug opskriften på confiteret and i indlægget.
  • Start med burgerbollen som du evt. kan riste lidt - hvis du bruger broiche så pas på den ikke brænder på - det går ret hurtigt. Læg rødkål på, så and og sovs - slut af med æbler og låget på bollen.