Udskriv
0 fra 0 stemmer

Kalkun Burger med cranberry-relish, rösti og brun sovs

Den første thanksgiving i Amerika blev fejret i 1621, hvor kolonisterne takkede Gud for en vellykket høst. Ifølge amerikansk tradition bliver højtiden afsluttet med en stor middag tilberedt af råvarer fra den nye verden. Blandt dem er kalkun, tranebær, og søde kartofler. Det skal ikke gå ubemærket hen da!
Ret: Dinner
Køkken: American
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

Bøffer

  • 400 gram hakket kalkun kød
  • 1 pakke bacon
  • 1 stort løg
  • Smør og olie til stegning
  • Salt og peber

Cranberry-Relish

  • 200 gram tranebær Et godt Supermarked har dem friske
  • 1 stort æble
  • 3 dl - Æble/Ingefærd saft
  • 1 stjerne anis
  • 200 gram sukker

Sovs

  • 2 spsk smør
  • 2 spsk mel
  • 5-7 dl andefond
  • Ribsgele
  • Salt/peber

Rösti

  • 2 store revene kartofler
  • 2 søde kartofler af samme størrelse
  • 1 æg
  • 1 lille løg
  • Smør og olie til stegning
  • Salt og peber

Sådan gør du

Bøffer

  • Hak løget fint. Skær dit bacon ud i mindre stykker. Steg dit bacon sprødt. Stil det til side. Steg løgene i det overskydende fedt.
  • Tilsæt det til kødet.
  • Giv det en lille smule salt - husk bacon er salt!
  • Giv det en omgang peber.
  • Lad det trække 30-60 min på køl.
  • Form nu to bøffer og streg dem i en god omgang smør og lidt olie for at kunne ramme højere temperatur.

Cranberry-Relish

  • Find en gryden og sæt den over ved middelsvag varme.
  • Tilsæt alle ingredienser og kog det under låg i 1 time.
  • Tjek konsistensen, det skal være som marmelade. Hvis det er for tynd så giv det 15 min mere uden låg.

Sovs

  • Brug pande du har stegt bøfferne og bacon på.
  • Kog panden af med en 1 dl fond så du har den som smagsgiver.
  • Lad en opbagning i en gryde med smør og mel. Start med at smelte smørret hvorefter du så tilsætter mel og pisker det sammen, tilsæt nu fond lidt efter lidt og lad det koge igennem.
  • Det er vigtigt at det koger således melet bliver opløst.
  • Smag til med gode mængder salt, peber og ribsgele. Det skal have en del.

Rösti

  • Riv kartoflerne og pres dem tørre med et rent viskestykke.
  • Tilsæt nu æg, salt og peber.
  • Varm en pande op med smør og olie.
  • Form en klat rösti og steg den på panden i ca. 4-5 min - vend den så og gentag.
  • Pas på panden ikke er for varm, så brænder din rösti.
  • Gennemgang med samling finder du i indlægget.