Udskriv
0 fra 0 stemmer

Halloween Special: Græskarkage med 1 kg slik!

Forb. tid20 min
Tilb. tid1 t
Samlet tid1 t 20 min
Antal: 8
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

Chokolade/Græskarkage

  • 6 spsk kakao
  • 300 gram hvedemel
  • 325 gram sukker
  • 1 tsk natron
  • 1 tsk nagepulver
  • 1 lille drys salt
  • 2 dl revet græskar
  • 2 æg
  • 150 smør
  • 2.5 dl mælk

Glasur og pynt

  • 2 bøtter orange pasta bruges til at farve med - fås i Føtex
  • 1 bøtte rød frugt farve til at justere med
  • 600 gram flor melis
  • 2 spsk vand
  • 1 lille rulle Odense Marcipan med så højt indhold af mandler som muligt.
  • 1 bøtte sort frugt farve
  • Pensel
  • Husholdningfilm
  • Evt. gummihandsker
  • 1 kilo slik efter valg!

Sådan gør du

Chokolade/Græskarkage

  • Tændovnen på 170 grader.
  • Sigt de tørre dele sammen. Kom æg, smeltet smør og vand i og fyr den af på din røremaskine! Herefter finder du en passende form - gerne en "høj kageform" så den bliver så højt som mulig - hvis du ikke har det duer en en almindelig springform også.
  • Bages den nederst i ovnen i 35-40 minutter.
  • Lad den køle af mindst en time - gerne i et åbnet vindue hvis du er lige så utålmodig som min datter (og mig selv).

Glasur og pynt

  • Lav en så orange glasur som muligt. Tilsæt alt flormelis i en skål og giv det et par kogende spisefulde vand - hvis du har en Quooker så brug den. Pas på med ikke at bruge for meget for det skal være en mere tyk og stiv glasur!
  • Tilsæt pasta som også vil fortynde glasuren - juster med rød farve for at opnå en så orange kage som mulig.
  • Rul marcipan ud og pensel det med sort frugtfarve.
  • Skær det det nu ud som vist på billederne og læg det til side - du kan også lave andre udskæringer - dette er bare et eksempel.
  • Stil kagen på en rist.
  • Når kagen er kølet af hælder du forsigtigt glasuren over på midten og lader den løbe ned langs siderne - du skal ikke hjælpe den med en spartel da det ikke bliver jævnt så! Lad det løbe!
  • Vent nu 5 min hvorefter du tilføjer marcipan og slik.
  • Nu bliver du faktisk nødt til at spise kagen indenfor 20-30 min ellers begynder glasuren at løbe - håber ikke det er et problem :-)