Go Back
Udskriv
0 fra 0 stemmer

Søtunge en Papillote

Author: Gastromand.dk
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

  • 200 gram fisk pr. person
  • 1 fennikel
  • 200 gram cherry tomater
  • 100 gram oliven af de bedste du kan opdrive!
  • 3 forårsløg eller 1 lille almindeligt løg
  • 1 citron
  • Frisk estragon
  • Salt og friskkværnet peber
  • 1 tsk fennikel frø som du støder.
  • 4 spsk pinjekerner
  • Groft brød til tilbehør
  • Oliven olie til stegning
  • Bagepapir
  • Snor

Sådan gør du

  • Tænd oven på 180 grader varmluft.
  • Riv fennikel på et mandolinjern så det er helt tyndt. Skær tomater i halv eller kvarte hvis de er meget store. Skær forårsløget i skiver.
  • Varm olien op til middelvarme og svits alle grøntsager til de er faldet lidt sammen. Giv dem en omgang salt/peber og fennikel som du har stødt.
  • Rist nu pinjekerne et par minutter – de må endelig ikke får for meget så bliver de bitre og næsten uspiselige – tror mig – jeg har smidt mange pinjekerner ud 😊
  • Imens det er i gang salter du fisken let – ikke for meget for salten trækker mere end du tror.
  • Klargør bagepapir og læg nu de varme grøntsager på.
  • Giv det et skud citron, estragon, pinjekerner og læg fisken på.
  • Luk bagepapiret med et stykke snor som du har gjort vådt inden.
  • Giv det 12 minutter i ovnen, hvor du lige kan varme brødet imens.
  • Nu har du 12 minutter til at skåle med din partner i champagne – det skal udnyttes – skål!
  • Server pakker på tallerken og lad din partner åbne den ved bordet.