Go Back
+ servings
Udskriv
0 fra 0 stemmer

Sommermad: Cannelloni med paneer, pinjekerner og spinat

Antal: 2
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

cannelloni

  • 250 gram cannelloni - du kan få dem i Føtex
  • 3 poser spinat
  • 3 pakker paneer
  • 200 gram pinjekerner
  • 1 tsk revet citronskal
  • 1 hel muskat nød
  • 2 tsk knust chiliflager
  • 3 spsk smør til stegning
  • Olie til at smøre bradepanden
  • Salt og peber

Tomatsauce

  • 2 dåser hakket somat af den bedste kvalitet du kan opdrive
  • 5 store friske tomat - vælg dem som er bedst til årstiden
  • 2 store løg
  • 4 stengler blegselleri
  • 5 fed hvidløg
  • 1 lille glas hvidvin
  • 1 spsk engelsksauce
  • 1 spsk HP-sauce
  • 1 spsk brun farin
  • En lille kvist rosmarin
  • 2 spsk olie til stegning
  • Salt og peber

Sådan gør du

Tomatsaucen

  • Varme en gryde op med olie. Hak løg, hvidløg og selleri - svits det i 3-4 minutter.
  • Tilsæt de friske tomater - svits yderligere 3-4 min.
  • Tilsæt vin - lad det reducere.
  • Tilsæt resten af ingredienserne og lad det simre under låg i en time.
  • Tag nu låget af og lad det reducere til den ønskede konsistens - det må gerne være lidt vådt for det mister væske i ovnen.

Cannelloni

  • Du starter med tomatsaucen og sætter den igang - når den simre så er det cannelloni-tid.
  • Rist pinjekerner til de er gyldne - pas på de ikke brænder, så bliver de bitre og uspiselige. Imens laver du spinaten.
  • Skyl og rengør spinaten. Varm en pande op med 1 spsk smør og sauter i pose adgangen - det burde kunne være der - giv den en tredjedel af muskaten, salt og peber imens du vender det rundt - forsæt indtil alt er lavet.
  • Læg det varme spinat i en skål og riv dit paneer over - gem ca. ½ pakke.
  • Vend det sammen med spinat og tilsæt pinjekerner, revet citron og chili.
  • Smør en bradepande med olie og fyld cannellonien med fyldet.
  • Læg dem side om side i fadet.
  • Når tomatsaucen er færdig så hælder du den over.
  • Sæt det i en forvarmet ovn på 180 grader og give det 30 min.
  • Når der er 15 min igen så tilsætter du det sidste paneer