Go Back
+ servings
Udskriv
5 fra 1 stemme

Ildtema: Mikkel Karstads favoritretter over bål

Antal: 4
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

Grillet broccoli med dressing på saltede grønne blommer, tykmælk, ramsløg og hørfrø

  • 2 store broccolibuketter
  • 1 dl ekstra jomfruolivenolie
  • 4-6 saltede grønne blommer eller store grønne oliven eller kapersfrugt
  • 1 tsk akaciehonning
  • ½ dl æbleeddike
  • 1 dl tykmælk
  • 2 spsk hørfrø
  • 6-8 blade ramsløg
  • Salt og Friskkværnet peber
  • 500 g grønne umodne blommer
  • 1 kg groft salt

Sådan gør du

Grillet broccoli med dressing på saltede grønne blommer, tykmælk, ramsløg og hørfrø

  • Skyl broccolibuketterne i koldt vand, og lad dem dryppe godt af. Skræl stokkene, og flæk herefter broccolien på langs, så du får otte aflange broccolibuketter med stok på.
  • Grill broccolibuketterne ved høj varme i cirka 2 minutter på hver side, så de nogle steder bliver helt ”brændt” og stegt, og andre steder stadig er lidt rå. Krydr med salt og friskkværnet peber. Tag broccolibuketterne af varmen, og fortsæt, indtil du har fået grillet al broccolien.
  • Tag stenene ud af de saltede blommer, og hak blommekødet. Kom blommerne i en skål, og tilsæt honning, eddike og olie, og rør det sammen til en dressing. Hæld tykmælk i en skål, og krydr med salt og friskkværnet peber. Rist hørfrøene på en tør pande, så de begynder at ”poppe” og dufte.
  • Anret de grillede broccoli på tallerkener, hæld tykmælk og dressing over og top med saltede blommer, og til sidst anretter du med masser af ramsløg og ristede hørfrø ovenpå retten.