Udskriv
0 fra 0 stemmer

Weber Pulse 2000 - Brunch på Grillen...

Forb. tid15 min
Tilb. tid15 min
Samlet tid30 min
Ret: Italian
Køkken: Brunch
Antal: 4
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

Pizzadej/bund

  • 300 g durummel
  • 200 g hvedemel
  • 3 dl mælk
  • 12 g gær
  • 1 tsk salt – mindst

Tomatsauce

  • 2 dåser hakket somat af den bedste kvalitet du kan opdrive
  • 5 store friske tomat - vælg dem som er bedst til årstiden
  • 2 store løg
  • 4 stengler blegselleri
  • 5 fed hvidløg
  • 1 lille glas hvidvin
  • 1 spsk engelsksauce
  • 1 spsk HP-sauce
  • 1 spsk brun farin
  • En lille kvist rosmarin
  • 2 spsk olie til stegning
  • Salt og peber

Fyld og klargøring

  • 3 portobello svampe
  • 200 gram chorizo pølse - helst frisk - spørg din slagter
  • 1 stort æg eller 2 små
  • 200 gram ost efter eget ønske

Sådan gør du

Pizzadej/bund

  • Gær udblødes i det lunkne vand
  • Mel og salt tilsættes
  • Rør dejen sammen
  • Ælt dejen i 15 min (ja femten!)
  • Lad dejen hæve tildækket i mindst 30 min.
  • Del dejen i to og rul den tyndt ud

Tomatsaucen

  • Varme en gryde op med olie. Hak løg, hvidløg og selleri - svits det i 3-4 minutter.
  • Tilsæt de friske tomater - svits yderligere 3-4 min.
  • Tilsæt vin - lad det reducere.
  • Tilsæt resten af ingredienserne og lad det simre under låg i en time.
  • Tag nu låget af og lad det reducere til den ønskede konsistens - det må gerne være lidt vådt for det mister væske i ovnen.

Fyld og klargøring

  • Skær svampene og pølsen ud i mindre stykker
  • Fordel tomatsaucen på bunden
  • Læg svampe og pølser på og slut af med ost.
  • Varm grillen op til ca. det niveau som lavaen har i vulkanen hvor Frodo skal smide ringen i og læg pizzaen på - luk låget.
  • Efter ca. 8 minutter klasker du æggene ud.
  • Efter yderligere 4-5 min burde den være klar medmindre du har rullet den meget tykt!
  • Slut af med forårsløg og lidt friskkværnet peber.