Udskriv
0 fra 0 stemmer

Food On TV: Billions and The Wölffer

Forb. tid15 min
Tilb. tid15 min
Samlet tid30 min
Ret: Fish
Køkken: Amerikansk
Antal: 2
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

Laks

  • 200 gram laks pr. person
  • Salt og friskkværnet peber
  • 4 cm ingefær
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk god jomfru oliven olie
  • Skallen af en ½ citron

Salviesmør

  • 1 bundt salvie
  • 125 gram smør

Salat

  • 1 fennikel
  • 1 salatløg
  • 1 lille håndfuld løvstikke
  • 1 lille håndfuld bredbladet persille
  • Saften af den halve citron
  • 1 tsk Ekstra Jomfru Oliven Olie
  • Salt og peber

Sådan gør du

Laks

  • Riv ingefærd, hvidløg og citronskal og bland det med oliven og giv det en ordenlig omgang peber - mindst 20 vrid - der skal være meget og giv det en lille smule salt.
  • Bland massen godt sammen og fordel det over laksen.
  • Stil den på køl i 30-60 min.
  • Imens laver du alt det andet. Når du er klar, så varm ovnen op til 180 grader og baglaksen i 12 min - jeg kan godt lide den er lidt rosa - hvis du slet ikke kan klare det, så giver du den 15 min.

Salviesmør

  • Pluk bladene og læg dem på en pande med smørret og varm det langsomt op. Det skal tage smag. Når det er helt smeltet så skruer du op så bladene steger - når smørret begynder at brune slukker du og lader det trække indtil du skal spise.

Salat

  • Kør fennikel og salatløg på et mandolinjern og hak krydderurterne fint.
  • Tilsæt resten.
  • Server hele molevitten med et stykke godt groft brød til.