Udskriv
5 fra 2 stemmer

Stenovnspizza med røget and, balsamicoløg og karamelsten

Ret: Aftensmad/snacks
Køkken: Italiensk
Antal: 6 -8 pizzaer
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

Dej

  • 800 g Tipo 00 mel jeg erstatter nogen gange op til halvdelen med durummel, afhængig af hvad der er på lager
  • 1 spsk salt
  • 4,5 dl vand
  • 8 g gær - eller lidt mindre tør gær
  • Olivenolie

Balsamico-Løgconfit

  • 1 spsk olivenolie
  • 2 store løg
  • 3 spsk brunfarin
  • 7 spsk basamico

Fyld

  • Røget and køb den bedste kvalitet spiseklar du kan finde og vil betale
  • Kartofler på mandolin
  • Trøffelolie
  • Frisk bøffelmozzarella så fast som muligt
  • Revet mozzarella du kan nøjes med den ene slags ost
  • Arla Unika Karamelsten ostens trøffel
  • Flagesalt

Sådan gør du

Dej

  • OBS: Du skal helst i gang dagen før, ellers lav dejen så tidligt som muligt på dagen
  • Bland salt og mel og tilsæt i røremaskine (du kan også lave dejen i hånden, det gider jeg bare ikke)
  • Bland vand og gær og tilsæt herefter i røremaskinen
  • Kør dejen godt sammen
  • Tag dejen ud og form den rund ved at folde dejen ind under sig selv
  • Læg dejen i en tildækket beholder i nogle timer, gerne mange. 2-8 timer.
  • Del dejen i passende størrelser, hver bold foldes/strækkes rund ved at fold dejen ind under sig selv
  • Hver bold smøres grundigt med olivenolie for at bevare fugten i dejen og gøre overfladen smidig
  • Stil pizzadejen overdækket i køleskabet natten over og til de skal bruges, til Northside lavede jeg dejen torsdag morgen, altså 2 døgn før pizzabagning - det bliver det ikke ringere af
  • Tag dejen ud 15-20 min før de skal bruges, er den for kold er den mindre smidig
  • Nu skal dejen gøres rund, flad og klar til fyld

Balsamico-Løgconfit (kan/skal laves før pizzadagen)

  • Skær løgene i ringe
  • Varm olien på en pande, og svits løgene til de karamellisere
  • Tilsæt farin og lad det smelte sammen med løgene
  • Tilsæt balsamico og lad det simre til du har en løgmarmelade
  • Hæld i en lukket beholder og sæt på køl

Fyld

  • Skær den røgede and i tynde skiver
  • Kør kartoflerne på mandolin helt tyndt
  • Læg kartoflerne i koldt vand og lad dem udvande
  • Vrid vandet fra og læg dem i en skål
  • Tilsæt trøffelolie og drys med salt
  • Så ruller vi...
  • Fordel først bøffelmozzarella på pizzaen, sørg for der ikke er for meget væske med
  • Fordel et lag kartoffel på pizzaen
  • Nu smider du pizzaen i ovnen - det er også meget nemmere, når der kun er lidt fyld på.
  • Når pizzaen er perfekt bagt tager du den ud.
  • Med det samme drysser du lidt revet mozzarella ud over pizza, som smelter let.
  • Fordel røget and på pizzaen
  • Fordel balsamico-løg på pizzaen
  • Riv karamelsten ud over pizzaen.
  • Sidste drys med flagesalt.
  • Done!