Go Back
+ servings
Udskriv
Ingen vurderinger endnu

Dahl

Forb. tid25 minutter
Tilb. tid25 minutter
Samlet tid50 minutter
Antal: 2
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

Dahl

  • 1 spsk smør
  • 2 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 4 cm. ingefær
  • 100 gram paneer
  • 2 tsk. hjemmelavet karry
  • 150 g røde linser
  • 4 dl grøntsags bouillon
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 1 stort bundt koriander
  • Salt og peber

Karry

  • 2 stk chilier små og befriede for kerner
  • 2 spsk. korianderfrø
  • 1 spsk. spidskommen
  • 1 tsk. sorte peberkorn
  • 1 tsk. nellike
  • 1 tsk. bukkehornsfrø
  • 1 tsk. sennepsfrø
  • 1 tsk. havsalt groft
  • 1 tsk. muskatnød revet
  • 2 tsk. stødt gurkemehe
  • 2 tsk. stødt ingefær
  • 2 cm kanelstang

Sådan gør du

Karry

  • Varm en helt tør pande til middelsvag varme og læg alle krydderier på panden og rist dem langsomt i 3 min til krydderierne begynder at "poppe" så er de nemlig færdige.
  • Tag dem af og lad dem køle lidt af.
  • Så skal de knuses i en morter eller en krydderi-blender hvis du har sådan en.
  • Herefter har du dit færdige produkt.
  • Du kan altid varme det op inden brug for at vække det til livs igen.

Dahl

  • Smelt smørret en stor gryde. Hak løg, hvidløg og ingefærd og tilsæt det. Svits i 2-2 min.
  • Tilsæt så karry og lad det stege yderligere 2-3 min.
  • Skyl dine linser i en sigt. Tilsæt linser, osten, grøntsags bouillon og hakkede tomater i gryden. Lad det simre i ca. 30 minutter under låg. Smag til med salt og peber.