Udskriv
0 fra 0 stemmer

Stegt Flæsk Sliders

Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

  • 1 kg Stegt flæsk
  • 1 stort Løg - finthakket
  • 1 Æble – i tynde skiver
  • Sennep
  • Tabasco

Persillemayo

  • 3 dl vindruekerneolie
  • 2 æggeblommer
  • Et bundt bredbladet persille
  • Et par stilke kørvel
  • 2 tsk æblecidereddike
  • Lidt salt

Syltede rødløg

  • 2 rødløg
  • 2 dl sukker
  • 2 dl vand
  • 2 dl eddike
  • 4 laurbærblade
  • Lidt peberkorn
  • En kvist timian

Brioche-sliders

  • 350 gr mel
  • 3 æg +1 til pensling
  • 2 spsk lunken vand
  • 4 spsk lunken mælk
  • 1 tsk salt
  • 25 gr gær
  • 250 gr smør
  • 35 gr sukker
  • Lidt kardemomme

Sådan gør du

Brioche-sliders

  • Rør gæren ud i vand og mælk.
  • Tilsæt æg, salt, sukker og kardemomme og rør det ud.
  • Herefter tilsættes mel under omrøring, til du har en sammenhængende dej.
  • Tilsæt smør lidt ad gangen til dejen er glat.
  • Lad dejen hæve i ca. 2 timer og stil den så på køl i yderligere 2 timer.
  • Tag dejen ud og del den i 6-8 portioner og form dejen til boller.
  • Lad bollerne efterhæve i 2-3 timer, til de er hævet til dobbelt størrelse.
  • Pensl bollerne med et pisket æg og bag i ovnen ved 175 grader i ca. 20 minutter.

Persillemayo

  • Vi starter med at lave en persilleinfuseret olie: Vask persille og kørvel og tør det grundigt – vi vil ikke have vand med i mayoen. Smid det i en blender.
  • Varm din olie op til 50-60 grader og hæld det i blenderen.
  • Blend i 7-10 minutter. (Er du den lykkelige ejer af en Thermomix, blender og varmer du naturligvis bare samtidig i den)
  • Sigt olien igennem et klæde eller kaffefilter og lad det køle af til stuetemperatur.
  • Sørg for at eddike og æggeblommer også har stuetemperatur.
  • Blend æggeblommer med salt og eddike i ca. 20 sek
  • Skrab massen ned fra siderne og start blenderen igen, men du tilsætter persilleolien lidt efter lidt.
  • Smag til med salt og eddike.

Syltede rødløg

  • Skær løgene i tynde både og smid dem i et glas eller en skål
  • Kog syltelagen op (sukker, vand, eddike og krydderier) til alt sukkeret er opløst i lagen
  • Hæld den varme lage over løgene og lad dem trække i en times tid.

Stegt Flæsk

  • Fordel flæsken på en ovnrist og salt den et par timer før den skal i ovnen
  • Steg flæsken ved 200 grader i ca 25 min. Husk en bradepande under, til at opsamle fedtet, som du skal bruge senere.
  • Vend flæsken et par gange undervejs for at sikre en jævn stegning.

Anretning

  • Flæk dine boller og rist dem i svinefedt på en pande ved middelhøj varme, til de er blevet gyldne og sprøde
  • Smør den ene halvdel med en god portion persillemayo, og den anden med sennep.
  • Byg din slider: Æble, flæsk, hakket løg, peberrod, syltede løg og et skud Tabasco.
  • Velbekomme og enjoy!!