Go Back
+ servings
Udskriv
5 fra 1 stemme

Grydestegt Kylling med "Skilt sovs" og råsyltede agurker

Antal: 4
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

Råsyltede agurker

  • 1 dl hvideddike
  • 1 agurk
  • 1 spsk. sukker
  • 1 tsk salt
  • Frisk kværnet peber
  • Korianderkorn
  • Hele peberkorn
  • Lidt dild
  • Lidt persille
  • Lidt kørvel

Kylling

  • 1 stor kylling 1600-1700 g – gerne økologisk og fritgående
  • Salt og peber
  • Olie til stegning
  • Lidt vand
  • 25 g smør
  • Persille
  • 5 laurbær
  • 4 dl. hønsebouillon
  • ½ l fløde
  • Kartofler

Sådan gør du

Råsyltede agurker

  • Skær agurken i passende skiver
  • Find en syltekrukke med lufttæt låg og læg agurkerne deri.
  • Hak krydderurterne groft, læg dem og resten af ingredienserne deri.
  • Stil dem på køl en times tid.

Kylling

  • Fyld kyllingen med laurbær og halvdelen af laurbær og krydr den godt med salt og peber.
  • Fat en meget stor gryde, varm smør og olie op og steg kylle langsomt men grundigt på alle sider.
  • Når den er brunet hældes hønsebouilon ved, der skrues ned og lægges læg på.
  • Efter en ca. 45 minutter banker du fløden i (du må gerne føle dig lidt mandig når du gør det, hvis du har mulighed for det, så kald konen ud og bed hende observere, så er du nemlig mere mand – Woof!)
  • Nu skal kylle have yderligere 15-20 minutter, herefter tager du den og pakker den ind således den holder varmen. Sovsen passer faktisk selv, juster evt. men lidt vand og smag til med salt og peber.
  • Hvis sovsen ikke er skilt, så skruer du helt op for bluset, så skulle den gerne blive skilt!
  • Hak resten af persillen og drys over. Server kogte kartofler og agurker til.