Udskriv
5 fra 2 stemmer

Krebinetter / Karbonader

Krebinetter eller Karbonader - kært barn har mange navne.
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

Karbonader

  • 500 g økologisk hakket svinefars ikke noget med kompromis her
  • 10 g salt
  • Rigelige mængder friskkværnet peber
  • Olie/smør til stegning
  • Panering: 1 æg og masser af hvedemel/rasp

Grønærter og gulerødder

  • 5 store økologiske gulerødder
  • 300 gram frosne ekstra fine ærter
  • 50 gram smør
  • 3 spsk mel
  • ½ liter sødmælk
  • Salt/peber
  • Evt. persille

Sådan gør du

Karbonader

  • Bland eller ingredienser sammen og rør det til en lind fars
  • Smid et på køl i 20-30 minutter
  • Form 4 store karbonader eller 6 mellemstore og ret dem pænt til, hvis du har en anretterring i passende størrelse, så kan den hjælpe dig lidt på vej, bare lad være med at røbe det!
  • Rør ægget sammen og hæl det på en tallerken.
  • Tag en tallerken mere og hæld melet og rasp ud og bland det sammen.
  • Dyb dem nu i æg og mel efterfølgende, da du har smidt æg i farsen så burde det ikke være noget problem at få melet til at hænge fast.
  • Start med at varme en pande godt op, til middelstærk varme, altså 6-7 på dit komfur, hvis det altså passer. Så får de en fin stegeskorpe, efter nogle minutter så vende dem og efterfølgende skruer du ned til middelsvag varm 4-5 og steger dem færdig.
  • Det tager lidt tid, ca. 20 minutter, så vær tålmodig.

Grønærter og gulerødder

  • Skræl gulerødderne og skær dem så pænt ud som muligt.
  • Kog dem i let saltet vand til de er næsten møre.
  • Lav en opbagning af mel og smør.
  • Tilsæt sødmælk salt og peber.
  • Tilsæt gulerødderne og lad det koge færdigt.
  • Inden servering - altså et par minutter før tilsættes ærter.