Udskriv
0 fra 0 stemmer

Gastromands Cassoulet

Forb. tid25 min
Tilb. tid2 t
Samlet tid2 t 25 min
Antal: 4
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

  • 2 confiterede andelår
  • 4-500 gr krydrede rå pølser f,eks. Merguez, Salsiccia eller Chorizo
  • 200 gr bacon i grove tern
  • 300 gr brystflæsk
  • 500 gr tørrede hvide bønner
  • 7-8 fed hvidløg
  • 2 løg
  • 2 stilke blegselleri
  • 2 gulerødder
  • 3 dl hvidvin
  • 4 dl hønsefond
  • 1 dåse hakkede flåede tomater
  • Et par kviste timian
  • 3-4 laurbærblade
  • 5-10 nelliker

Sådan gør du

Bønner

  • Udblød bønnerne natten over
  • Skyl bønnerne og kom i en gryde med bacon, 2 kviste timian, 2 laurbærblade, 2 fed let knuste hvidløg, samt et løg, halveret med nelliker presset i.
  • Dæk med vand og kog i 40-45 min. Bønnerne må stadig godt have noget bid.
  • Sortér løg, hvidløg og krydderurter fra og – gem det kogte bacon

Cassoulet

  • Hak et løg, 4-5 fed hvidløg, selleri og gulerødder.
  • Skær pølser og brystflæsk i mundrette stykker.
  • Steg de confiterede andelår gyldne i en stor sautérpande eller gryde. Lad køle og pil kødet af benene.
  • Tag andelårene op og steg herefter pølser og brystflæsk, til disse får en god stegeflade. Tag kødet af panden og stil til side.
  • Sautér løg hvidløg, selleri og gulerødder i fedtet fra and, pølser og flæsk i i ca. 5 min.
  • Tilsæt fond, hvidvin, hakkede flåede tomater, timian og laurbær og lad simre i 10 min
  • Tilsæt and, pølser, flæsk, det kogte bacon og bønner.
  • Lad retten simre i ca. 1½ time – den første time under låg. Tilsæt evt. mere vin og fond undervejs, hvis retten koger tør.
  • Servér med brød