Udskriv
5 fra 1 stemme

Bondemad: Fransk Løgsuppe med gratineret brød

Forb. tid15 min
Tilb. tid1 t 30 min
Samlet tid1 t 45 min
Ret: Hovedret
Køkken: Fransk
Antal: 2
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

  • 1 kg løg - max 300 gram rødløg eller bare helt almindelige
  • 1 liter hønsefond
  • 5 fed hvidløg
  • Et godt skvæt cognac
  • 5 laurbær
  • 2 rosmarin kviste
  • 2 timian kviste
  • 50 gram smør
  • 200 gram god ost - jeg havde en stump gammel knas fra Unika - men ellers er Gruyère perfekt
  • 4-6 stykker daggammel brød

Sådan gør du

  • Skær lægene så pænt som muligt, det er ikke så afgørende, at de er helt lige - det må faktisk gerne se rustikt ud.
  • Varm en gryde op - smelt smørret.
  • Imens hakker du lige hvidløg og smider i gryden.
  • Tilsæt løg og lad det simre i 1½ time ved svag varme med krydderurter.
  • Rør i gryden ca. hver 10 minut.
  • Nu har du en god indkogt masse af løg og smag.
  • Tilsæt cognac og hønsefond og smag til med salt og peber.
  • Lad det simre i ca. 10 minutter imens du laver brøddet.
  • Tænd ovnen på 200 grader, riv osten og smid det i ovnen til det gratinerer.
  • Server med brøddet i suppen eller ved siden af - either way is good!