Udskriv
0 fra 0 stemmer

Kalveskank (Osso Buco): The moroccan way

Køkken: Marokkansk
Antal: 4
Forfatter: Fynboen

Ingredienser

  • 3 gulerødder
  • 2 løg
  • 1 stængel bladselleri
  • 1 snackpeber
  • 1 rød chili
  • 4 skiver Osso Buco Kalveskank i skiver
  • mel
  • olivenolie
  • 2 fed hvidløg
  • 4 dl oksebouillon
  • 1 tsk gurkemeje
  • 1 tsk paprika
  • 1 tsk ingefær
  • 1 spsk stødt koriander
  • 1 spsk spidskommen
  • 3 spsk ras al hanout
  • et par safrantråde kan undlades
  • 1 kanelstang
  • 1 dåse flåede tomater
  • 140 g tomatpuré
  • hk. saltede røgede mandler (til pynt)
  • frisk koriander til pynt
  • granatæblekerner til pynt
  • sort sesam til pynt
  • salt/peber

Sådan gør du

  • Skær dine grøntsager i mindre stykker.
  • Lav et par snit i yderkanten af kødet. Så undgår du, at det "krøller", når du senere kommer det på panden.
  • Vend kødet i en gang mel.
  • Steg dit kød i olivenolie i f.eks. en stor sautepande. Lad det brune godt af - fyr gerne lidt op for varmen. Vend stykkerne en gang imellem. Krydr gerne med lidt salt og peber.
  • Tag kødet til side, når det har fået en god farve.
  • Bland alle dine tørre krydderier sammen i en mindre skål.
  • Kom noget mere olivenolie ned i din pande og kom alle krydderier, safran, kanelstang og grøntsagerne sammen på panden.
  • Når dine grøntsager er begyndt at tage farve, og krydderierne er blandet godt rundt, så tilsæt bouillon og flåede tomater i panden.
  • Bland det rundt og tilføj tomatpur. Læg til sidst kødet tilbage i panden.
  • Lad nu det hele simre i 3-4 timer ved lav varme. Kig til det en gang imellem og rør lidt forsigtig rundt.
  • Server med ris, couscous eller passende brød til.
  • Pynt med mandler, granatæble, frisk koriander og sorte sesamfrø.
  • Velbekomme!