Udskriv
4 fra 4 stemmer

Biksemad - med spejlæg og bearnaisesauce!

Den udødelige danske klassiker - nu endnu bedre!
Forb. tid10 min
Tilb. tid30 min
Samlet tid40 min
Ret: Aftensmad
Køkken: Danish
Antal: 2
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

Biksemad

  • 600 gram svine mørbrad
  • 600 gram kartofler
  • 2 store løg
  • Salt/peber
  • Masser af smør til stegning
  • Ketchup Heinz that is - nej det er ikke til diskussion - hvis du laver selv så cool!
  • Brown Sauce/HP Sauce
  • 2 æg

Bearnaise

  • Se link længere nede i opskriften

Sådan gør du

Biksemad

  • Kog kartofler 10 minutter og lad dem træffe i 10 minutter til de er møre men ikke udkogte.
  • Lad dem køle af. Imens afpudser du din mørbrad.
  • Varm nu en pande op med en gode skefuld smør.
  • Lad smørret bruse af og skru ned for varmen.
  • Skær kartoflerne i mundrette bidder og læg dem på panden.
  • Efter ca. 10 minutter skal køddet på, som du skærer ud imens.
  • Læg køddet på og steg det i ca. 10 minutter
  • Skær løgget i skiver og halver dem.
  • Varm endnu en pande op med smør og streg løgene til det er bløde og lækre.
  • Nu samler du det hele i sammen pande og lader det stege fædigt.
  • Imens spejler du æggene på panden - du skal ikke vende det - det skal ikke spejles på begge sider!
  • Smag til med salt og peber.
  • Server ketchup og HP Sovs.

Bearnaise

  • Se link længere nede i opskriften