Go Back
lobsterrolls
Udskriv
4.44 fra 16 stemmer

Lobster Rolls

Eksilsønderjyden løb første gang ind i lobster rolls, da han besøgte New York for nogle år siden. Og lige siden har han været forelsket i den flabede servering. For der er da et eller andet voldsomt flabet i at tage en fantastisk og eksklusiv råvare som hummeren og så servere den som en omgang fast food, der kan spises på farten - eller foran fjerneren!
Ret: Forret
Køkken: Amerikansk
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

HUMMERSALAT

  • 2 hummere – 500-600 g pr. stk.
  • 3 spsk hjemmelavet mayo (se side
  • 186 i kogebogen eller søg efter den her på siden)
  • 1 stængel blegselleri
  • 2-3 cornichoner
  • 1 forårsløg
  • ¼ bundt purløg
  • ¼ bundt dild
  • Lidt citronsaft
  • Salt og friskkværnet peber
  • SERVERING
  • ¼ bundt purløg
  • ¼ bundt dild
  • 1 spsk blødt smør

Sådan gør du

HUMMERSALAT

  • Slå dine hummere ihjel. Dette gøres bedst ved at presse en stor kokkekniv
  • ned gennem det lille kryds ved baghovedet og herefter presse kniven
  • gennem hovedet.
  • Del hummeren og rengør den for tarme og indvolde. Rist haler og kløer i
  • ovnen i ca. 15-20 minutter ved 175 grader, til de rammer en kernetemperatur
  • på ca. 57 grader. (Bemærk, at kløer og hale ikke nødvendigvis skal have
  • samme tilberedningstid).
  • Lad hummeren køle ned, pil kødet ud af skallerne og del det i mundrette
  • stykker. Husk, der er kød i alle led! Du gemmer naturligvis skallerne til en
  • hummerfond eller lignende.
  • Hak grøntsager og krydderurter fint og rør dem sammen med mayo og
  • citronsaft. Smag til med citron, salt og friskkværnet peber.
  • Vend hummerstykkerne i mayoen, og lad dem hvile på køl i en halv times
  • tid.

Noter

Hak krydderurterne groft.
Halver brødene og smør dem med blødt smør. Rist dem med smørret
nedad på en pande over medium varme, til de er sprøde og gyldne.
Flæk brødene fra smørsiden, fyld hummersalat i og afslut med et godt drys
af krydderurter.
Server med hjemmefriterede kartoffelchips.