Udskriv
5 fra 1 stemme

Lammefilet med kirsebær og chokolade

Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

Syltede bøgehatte

  • 1 håndfuld små bøgehatte
  • 1 dl eddike
  • 2 spsk. sukker
  • 1 laurbærblad
  • 1 stjerneanis
  • 10 peberkorn

Lammefilet

  • 2 stk. Walisisk lammefilet
  • Et par knuste fed hvidløg
  • Et par rosmarinkviste
  • Et par spsk. smør
  • Olie til stegning

Kirsebær-glace

  • 1 dl eddike – fx balsamico rødvins- eller æblecidereddike
  • 1 spsk. honning
  • 4 dl kirsebærvin
  • Lidt lammefond eller bouillon
  • Lidt frisk rosmarin

Chokolade-crumble

  • 100 g smør
  • 100 g mel
  • 25 g kakao
  • 1 spsk. flormelis
  • En smule salt

Sådan gør du

Syltede bøgehatte

  • Rens svampene grundigt. Skær evt. lidt af bunden af men lad svampene sidde i buketter. Kom dem i en skål. Kog alle ingredienser op, undtagen svampene.
  • Hæld syltelagen over svampene og stil det på køl indtil svampene skal bruges.

Lammefilet

  • Tag lammefileterne ud af køleskabet og salt dem 30 minutter før stegning.
  • Tænd ovnen på 175 °C. Varm en pande op til max og giv den et tyndt lag olie. Brun lammefileten på alle sider. Tilsæt smør, hvidløg, rosmarin og tag panden af varmen. Sæt panden i ovnen i ca. 5 minutter. Tag fileterne af panden og lad dem hvile i 5 minutter.

Kirsebær-glace

  • Kog eddike og honning op under omrøring til massen bliver karamelagtig. Tilsæt de øvrige ingredienser og kog ind til en tilpas tyktflydende konsistens. Smag til med lidt salt og sukker.

Chokolade-crumble

  • Bland alle ingredienser med fingrene. Læg smulderet på en bageplade med bagepapir. Bag crumblen ved ca. 100 °C indtil det er sprødt (ca. i 45 minutter).