Udskriv
0 fra 0 stemmer

Appetizer – Tatar af Walisisk Lammefilet

Mellemøsten er traditionelt set kendt for at spise lam, og selve retten er inspireret den mellemøstlige ret med råt lam, Kibbe Naya.
Forb. tid30 min
Samlet tid30 min
Ret: Appetizer
Køkken: Mellemøsten
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

Gurkemejeyoghurt

  • 200 g Labneh drænet yoghurt eller græsk inspireret yoghurt
  • 1 tsk. gurkemeje
  • 2 fed hakket hvidløg
  • Saften af en halv citron
  • ½ tsk. spidskommen
  • Et par gode vrid friskkværnet sort peber
  • Et drys salt
  • 1 spsk. god olivenolie

Lammetatar

  • 100 g walisisk lammefilet pr. person
  • 1 æble
  • 1 fennikel
  • 4 små radiser
  • 1 kålrabi
  • 1 lille rødløg
  • En lille kvist kørvel
  • En lille kvist estragon
  • En lille kvist persille
  • En lille håndfuld mynte
  • En lille håndfuld skovsyre
  • Citronsaft
  • Olivenolie
  • Salt

Chips

  • 1 pastinak
  • 1 jordskok
  • 1 kartoffel
  • Olie til fritering fx solsikke olie

Til servering

  • Frisk frisee salat

Sådan gør du

Gurkemejeyoghurt (laves gerne dagen før)

  • Yoghurten krydres temmelig aggressivt med krydderierne og røres godt rundt.
  • Det smager virkelig stærk i starten, og det anbefales at lade yoghurten hvile en dag for at lade smagende trække ud. Herved bliver mere harmonisk.

Lammetatar

  • Rens lam for enhver fedt og sener.
  • Hak eller skrab lammekødet fint.
  • Rens og hak grøntsagerne fint.
  • Tilsæt hakkede urter (du behøver ikke dem alle, vælg dine favoriter).
  • Smag til med citronsaft, olivenolie og salt.

Chips

  • Varm olien op til 160 °C - har du en friture, så brug den. Ellers tager du bare en gryde.
  • Rens grønsagerne og skær dem i tynde skiver, gerne på mandolin.
  • Læg skiverne i olie til det tager farve