Udskriv
5 fra 1 stemme

This one is for the ladies: Den hurtige scoremiddag...

Forb. tid20 min
Tilb. tid20 min
Samlet tid40 min
Ret: Hovedret
Antal: 2
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

Unghane

  • 2 unghanebryster med skind
  • 1 l vand
  • 2 spsk salt
  • Smør/olie til stegning
  • Salt peber

Lyn syltede rødløg

  • 1 rødløg skåret i tynde strimler
  • ½ dl hvidvinseddike
  • ½ dl rødvinseddike
  • 10 hele peberkorn
  • 10 korianderfrø
  • 3 laurbærblade
  • Et godt drys salt
  • Et lille drys sukker

"Verdens Bedste Sauce"...

  • 250 g smør
  • 2 dl hønsefond
  • 2 hele æg
  • 2 æggeblommer
  • 2 spsk creme fraiche
  • Citronsaft
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Rør saltet ud i vandet
  • Læg brysterne i vandet, og lad dem hvile i min. 30 min. - gerne mere
  • Tag brysterne op af vandet og tør dem
  • Pensl brysterne med lidt olie
  • Placer brysterne en grillpande
  • Steg dem i ca. 8 min på hver side ved høj varme, sørg for de får stegeskorpe

Lyn syltede rødløg

  • Læg alle ingredienser i en syltetøjsglas og luk det tæt og stil det på køl i 30-60 minutter

"Verdens Bedste Sauce"...

  • Smelt smør i en lille gryde og tilsæt hønsefond
  • Blend eller pisk hele æg, æggeblommer og creme fraiche
  • Pisk den varme fond i lidt efter lidt - ligesom hvis du skulle lave en bearnaise - saucen emulgerer og tykner
  • Smag til med lidt salt, peber og citronsaft – behovet afhænger af den brugte fond
  • Du kan nu vælge at servere saucen, som den er...
  • Men giv den lidt ekstra Gastromand-faktor og hæld blandingen på en sifonflaske, og lad med en enkelt patron