Udskriv
0 fra 0 stemmer

The Spanish Way: Seafood Paella

Forb. tid30 min
Tilb. tid30 min
Samlet tid1 t
Ret: Hovedret
Køkken: Spanish
Antal: 2
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

  • 10 blåmuslinger
  • 10 hjertemuslinger
  • 10 Jomfruhummer-haler
  • 10 Tigerrejer
  • 10 Blæksprutte-ringe
  • 250 gram ris
  • 1,5 liter god fiskefond
  • ½ rød peber
  • ½ grøn peber
  • 6 friske cherrytomater.
  • ½ frisk chili
  • 3 store friske tomater - hvis det er efterår så brug 10 cherry tomater
  • 1 tsk røget paprika
  • 1 stort løg
  • 4 fed hvidløg
  • 100 gram ærter
  • En god skvat ekstra jomfru oliven olie
  • 1 stort nip spansk safran
  • Salt/peber
  • 1 citron

Sådan gør du

  • Rengør alle skaldyr. Skyld dem grundigt. Hvis blåmuslingerne er åbne så banker du dem lige imod kanten af vasken – lukker de sig er de i orden, ellers ud med dem.
  • Det samme gælder for hjertemuslingerne.
  • Skyl blæksprutten og hummeren grundigt
  • Skær blæksprutten i så ensartede ringe/skiver som muligt.
  • Stil alle skaldyrene til side.
  • Varm en pande godt ud med oliven olie, hvis du har chorizo så skær det ud og start med det - uden olie.
  • Hak hvidløg, løg, paprika og chilien fint og svits det på panden.
  • Imens det hygger sig lægger du lige dit safran i en staniolpakke og varmer en tør pande op.
  • Læg nu pakken på panden i 15 sekunder, det sætter gang i dit safran.
  • Tag nu pølserne af varmen og lad fedtet forblive hvor du svitser grøntsagerne i.
  • Så tilsætter du ris og lader det svitse godt sammen.
  • Så skal der tilsættes halvdelen af fonden, safran og blæksprutte som skal have længst.
  • Hele ideen er nu, at det står og brænder lidt på men ikke for meget - så en gang imellem ca. hver 4-5 minut skraber du lige bund fri, det skal helst være nogenlunde tørt, men ikke knast tørt - så derfor spæder du lidt til med fond løbende.
  • Efter ca. 15 tilsætter du resten af skaldyrene og forsøger at vidt det er muligt at få dem dækket til så de bliver tilberedt - husk at alle muslinger skal åbne sig.
  • Inden servering hælder du lige ærterne over så de bliver varme - de skal ikke miste sin farve!
  • Skær citronen ud og læg over når du serverer.
  • Smag til med salt og peber.