Udskriv
4 fra 1 stemme

Stuvede kartofler - The Gastromand Way

Forb. tid15 min
Tilb. tid1 t 30 min
Samlet tid1 t 45 min
Antal: 2
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

  • 500 gram kartofler
  • 2 store håndfulde ost af din favorit
  • 2 pakker bacon
  • 1 stort løg
  • 250 ml piskefløde
  • Masser af salt og peber

Sådan gør du

  • Varm panden godt op og steg bacon sprødt. Læg det til side.
  • Hak løget fint og svits det gyldent i det overskydende fedt. Læg dem til side.
  • Knus nu bacon og bland det med løgnene.
  • Rens kartoflerne eller skræl dem og skær dem i tynde skiver – jeg var sgu lidt for ivrig så de blev faktisk for tykke hos mig – tyndt er bedre. Giv dem en ordentlig omgang salt og peber.
  • Læg nu kartoflerne pænt i en ring.
  • Tilsæt halvdelen af fløden.
  • Tilsæt halvdelen af løg/bacon-blandingen.
  • Tilsæt halvdelen af osten.
  • Gentag processen til der ikke er mere.
  • Tænd ovnen på 170 grader og sæt panden ind i ca. 1½ time.