Udskriv
3.5 fra 2 stemmer

Hotpot: Lam Bhuna

Forb. tid15 min
Tilb. tid2 t
Samlet tid2 t 15 min
Køkken: Indisk
Antal: 4
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

Lam

  • 1 kg lamme slag/bov - gerne en udskæring som ikke er den dyreste
  • Et godt stykke ingefær
  • 4 fed hvidløg
  • 2 to mater
  • 1 stort løg
  • 1 tsk. gurkemeje
  • ½ tsk. spidskommen
  • ½ tsk kanel
  • 1 tsk koriander
  • 1 tsk. kardemomme
  • 2 tsk. garam masala
  • 1 tsk. chilipulver
  • 1 spsk karrymadraspulver
  • Saften af 1 lille citron
  • Skallen af 1 lille citron
  • 3 dl hønsebouillon
  • Salt/peber

Yoghurt

  • 3 dl god økologisk yoghurt
  • En god ekstra jomfru olivenolie
  • Salt/peber

Sådan gør du

Lam

  • Frigør lammet for scener og det værste fedt.
  • Skær det i mundrette bidder og stil det til side.
  • Blend løg, hvidløg, indgær med lidt olie og 1 tsk karry.
  • Varm en tykbundet gryde op og hæld olie på - svits massen i 5 min under konstant omrøring.
  • Lav plads mit på gryden hvor du lige trækker masse ud til siderne og tilsæt alle krydderier.
  • Lad dem brænde af i 30 sekunder og rør det hele sammen og svits yderligere 5 min.
  • Tilsæt så køddet og lad det hele samle sig og svits det grundigt i 5 min.
  • Tilsæt citron og hønsebouillon og lad det simre med låg i 2 timer.
  • Tilsæt tomater når der er 15 min igen.
  • Smag til med salt og peber.

Yoghurt

  • Hæld det i en skål og hæld lidt velvoksne skvat oliven olie over.
  • Giv det et skud salt/peber
  • Server ris og Naan brød til efter eget valg.