Udskriv
4 fra 1 stemme

Pulled Lamb

Forb. tid2 t
Tilb. tid12 t
Samlet tid14 t
Køkken: Tyrkisk
Antal: 6
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

Pulled Lamb

  • 1 stk lammekølle - Den jeg brugte kan købes i Menu
  • Et par kviste rosmarin
  • 6 fed hvidløg
  • 2-3 del rødvin

Rub

  • 2 dele salt
  • 3 dele rørsukker
  • 3 dele paprika
  • 1 del basilikum
  • 1 del hvidløgspulver
  • 1 del løgpulver
  • 1 del rosmarin
  • 1 del cayennepeber
  • 1 del chillipulver
  • 1 del spidskommen

Tzatziki

  • 1 dl. cremefraiche
  • 1 dl. græsk yoghurt
  • ½ agurk
  • 1 lille bundt purløg
  • 2 fed hvidløg
  • Salt/peber

Chilisauce

  • 4 store tomater
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 2 spsk tomat puré
  • 2 spsk heinz chili ketchup kan undlades
  • 1 rød peber
  • 1 kop espresso
  • 1 spsk brun farin
  • 1 rødchili
  • 1 rødløg
  • 3 fed hvidløg
  • 5 skud tabasco
  • 1 spsk af din favorit chilisauce
  • Salt/peber

Sådan gør du

Rub

  • Bland det hele grundigt sammen i en morter.

Pulled Lamb

  • Gnid rubben grundigt ind i alle folder, revner og sprækker på lammet og rul det stramt ind i film.
  • Læg det på køl i 24 timer.
  • Efter det har været på køl lægges det i en støbejernsgryde eller lign. det kan tåle ovnen
  • Knus hvidløgen og læg det i bunden af gryden med rødvinen
  • Læg et par kviste rosmarin ovenpå
  • Stil det i ovnen på 110 grader i 12 timer.
  • Ca. en gang i timen åbner du lige ovnen - nyder synet og hælder rødvin over lammet.
  • Når den er færdig så tager du den forsigtigt op og trækker kødet fra hinanden med to gafler - sørg for at kalde alle i husstanden op til køkkenet og modtag så klapsalver og anerkendelse for dit arbejde!

Tzatziki

  • Riv agurken, læg det i en si over en skål, drys med salt og peber og lad det trække gerne 3-4 timer.
  • Hæld væsken fra.
  • Riv hvidløgene, hak purløget som du tilsætter sammen med yoghurt, creme fraiche og smag til med salt og peber.

Chilisauce

  • Hak rødløg, hvidløg og chili og svits det af i 3-4 minutter i en gryde med olie.
  • Tilsæt hakkede friske tomater, lad det simre i 3-4 minutter.
  • Tilsæt puré i midten af gryden og lad det svitse af i et par minutter før du rører det ud.
  • Tilsæt dåsetomat og resten af ingredienserne og lad det simre i 45 min ved svag varme.
  • Hak rød peber fint og tilsæt til sidst, giv det yderligere 5 minutter.
  • Kør det hele igennem en blender eller giv den en omgang med din Bamix!