Udskriv
5 fra 7 stemmer

Gin & Tonic Sorbet med Kandiseret Limeskal

Sommerens geniale party dessert (for de voksne)
Forb. tid15 min
Tilb. tid1 t 30 min
Samlet tid1 t 45 min
Ret: Cocktail, Dessert
Køkken: British
Keyword: gin, lime, sorbet, tonic
Antal: 2 personer
Kalorier: 250kcal
Forfatter: Gastromand.dk
Cost: 200

Equipment

Ingredienser

Gin Tonic Sorbet / Kandiseret Limeskal

  • 2 dl Vand
  • 2 dl Sukker
  • 1 stk Limefrugter (saften og skalen benyttes)
  • 1 dl Hortus Summer Gin (kan kun købes i Lidl)
  • 0,5 l Tonic (brug din favorit)
  • 1 bæger pasteuriseret æggehvide
  • 2 stk Limefrugter
  • 3 spsk Sukker

Sådan gør du

Kandiseret Limeskal

  • Skræl limefrugterne - undgå om muligt at få for meget af det hvide med (det er bittert)
  • Skær skrællen i tynde strimler
  • Kom strimlerne i en gryde og dæk med vand
  • Kog i 5 min
  • Si vandet fra strimlerne
  • Kog sukker og vand op og tilsæt strimlerne
  • Kog til strimlerne er gennemsigtige - det tager 15-20 min.
  • Sigt igen - men gem sukkerlage
  • Lad sukkerlagen køle ned i 10-15 min. i køleskab
  • Vend i det sidste sukker
  • Tør i ovnen ved 50-75 grader i ca. 1 time

Gin Tonic Sorbet

  • Kom sukkerlage, limesaft, gin og tonic i en ismaskine og kør 30 min.
  • Tilsæt æggehvide og kør videre i 30 min.
  • Server isen med det samme - gerne i nedkølede glas (kan også sættes i fryser til den skal serveres)

Video

Noter

Det er en god ide, at stille dine glas i køleskabet, ind du går i gang.

Nutrition

Calories: 250kcal | Carbohydrates: 250g