Udskriv
0 fra 0 stemmer

Påskemad: Kanin-rillette

Forb. tid30 min
Tilb. tid5 t
Samlet tid5 t 30 min
Køkken: Fransk
Antal: 4
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

  • 1 kanin uden filet og mørbrad - det er overkill at bruge her
  • 1 gulerod
  • 1 stort løg
  • 2 fed hvidløg
  • 5 larubærblade
  • 10 hele peberkorn
  • 4 spsk andefedt
  • En suppevisk af timian rosmarin, persille + lidt ekstra.
  • Cornichoner
  • Brød
  • Cognac/whisky til flambering
  • Vand
  • Salt/peber

Sådan gør du

  • Parter kaninen og varm en stor gryde godt op med halvdelen af andefedtet.
  • Hak alle grøntsager og smid dem på og lad det svitse i 4-5 minutter.
  • Tilsæt nu kaninen og brun den godt af hele vejen rundt, det tager ca. 10 minutter.
  • Smid så et fuldvoksens skvæt spiritus på og flamber skidtet! Pas nu på dig selv og loftet!
  • Så tilsætter du vand, suppevisk og peberkorn og lader det simre i 5 timer.
  • Pil nu køddet fra kaninen, det burde næsten falde af. Vær opmærksom på, at du får alle små stykker ben og brusk med - så brug hænderne, det er nemmest.
  • Riv det i stykker med en gaffel og stil det til side.
  • Si fonden og kog det ind til det kun er ca. 1 dl.
  • Hæld det over kaninen og tilsæt det sidste andefedt.
  • Smag til med salt og peber og hak ca. en spsk af de resterende krydderurter og tilsæt.
  • Rist noget brød til rilletten og server det med cornichoner.