Udskriv
0 fra 0 stemmer

Påskemad: Kanin og cremede bønner

Forb. tid20 min
Tilb. tid15 min
Samlet tid35 min
Ret: Påskemad
Køkken: Dansk
Antal: 2
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

Kanin

  • 1 kanin eller 2 kaninfilet
  • Salt peber
  • Smør og olie til stegning

Bønner

  • 4 gulerødder - gerne i forskellige farver
  • 1 majroe hvis du kan skaffe den
  • 2-3 jordskokker
  • 1 stor persille rod
  • 3/4 dåse butter beans
  • Ca. samme mængde ærter
  • 1 forårsløg
  • 1 rødløg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 tsk knust chili
  • 1 stor kvist timian
  • 1 stor kvist rosmarin
  • 1 stor kvist persille
  • 2 dl creme fraiche 38 %
  • Salt/peber
  • Oliven olie til stegning
  • 50 gram smør
  • 1 bouillonterning

Sådan gør du

Kanin

  • Parter kaninen, start fra toppen ved hovedet og skær forbenene fri.
  • Læg kaninen på maven og skær slag og filet fri fra ryggen på begge sider af benet.
  • Fjern forsigtig mørbraden og skær så baglår fri.
  • Når bønnerne er næsten klar varmer du en pande op med halv smør og halv olie og steger filet og mørbrad hurtigt igennem - giv det et skud salt og peber.

Bønner

  • Skræl alle rodfrugter og skær dem i små stykker, hvis du har fx en Alligator som jeg bruger, så gør det hele processen meget nemmere. Se om du kan lave dem så ensartede som muligt.
  • Skær løg og hvidløg i små stykker også.
  • Find en passende gryde og smid terningen og smørret i. Varm det langsomt op så det smelter sammen.
  • Smid så alle rodfrugterne i - løg/hvidløg og chili skal ikke i endnu!
  • Svits det i et par minutter.
  • Tilsæt så vand så det dækker samt krydderurterne.
  • Lad det simre i ca. 5 minutter til det er mørt.
  • Hæld vandet fra i en anden gryden og lad massen koge ind til der kun er et par spsk tilbage.
  • Stil rodfrugterne til side.
  • Varm en pande op og tilsæt et par gode skvæt olie.
  • Svits rødløg, hvidløg og chili og tilsæt så rodfrugterne.
  • Skru ned for varmen.
  • Tilsæt creme fraiche og smag til med salt og peber.
  • Tilsæt ærter og bønner til sidst og lad dem varme igennem med retten.
  • Hak forårsløget og tilsæt det til sidst.
  • Så er du klar til servering!