Udskriv
0 fra 0 stemmer

Familiemad: Kylling i fløde med friske grøntsager

Forb. tid10 min
Tilb. tid1 t
Samlet tid1 t 10 min
Ret: Aftensmad
Køkken: Marokansk
Antal: 2 -4
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

  • 2-4 store stykker glad kylling ved ikke om det udtryk gælder her, men I ved hvad jeg mener
  • ca. 1 kg. af de grøntsager som passer bedst til sæsonen
  • Jeg valgte noget squash cherrytomat og løg - nu skal det så siges, at opskriften blev lavet lige før efteråret indtræf. Alternativ kunne man sætte nogle rodfrugter og kål til retten.
  • 1 broccoli
  • 300 gram cherry tomater
  • 4 forårsløg
  • ½ liter piskefløde
  • 2 spsk blandingskrydderi fx Garam Masala Sambhar
  • Olie til stegning af grøntsagerne.
  • Salt og peber
  • Kogte ris som tilbehør

Sådan gør du

  • Varm en tykbundet gryde godt ud med olie og læg kyllingelårene ned. Hvis din gryde ikke er stor nok, så lav dem af flere omgange.
  • Tilsæt salt, peber og dit valgte krydderi og lad dem stege 10 minutter på hver side ved middelsvag varme.
  • Tilsæt så fløden og læg låg på. De skal nu simre i 40 minutter.
  • Imens rengør du grøntsagerne og skærer dem ud i mundrette bidder.
  • Varm nu en pande godt op og svits grøntsagerne af i ca. 5 minutter.
  • Giv dem en omgang salt og peber.
  • Når kyllingen er færdig har du en lækker krydret flødesovs, som har trukket smag fra kyllingen, som er klar til servering.