Go Back
+ servings
Udskriv
4.67 fra 3 stemmer

Nytårsforret: Ceviche af Pigvar, gulerods-puré og brunet smør...

Forb. tid10 minutter
Tilb. tid1 time
Samlet tid1 time 10 minutter
Antal: 4
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

Chevice

  • 300 gram hvid fisk - pigvar torsk, laks, rødtunge, lange, kulmule - dit valg.
  • Saften fra 2 lime og 2 citroner
  • Ekstra jomfru oliven olie
  • Et lille bundt friske korianer gem nogle pæne blade til pynt
  • En lille frisk chili
  • Salt/peber

Gulerodspúre

  • 500 gram gulerødder - øko - husk på de primært giver smagen her!
  • 50 gram smør
  • 1 bouillonterning
  • Salt/Peber
  • Ekstra jomfru oliven olie

Brunet Smør

  • 100 gram smør

Sådan gør du

Chevice

  • Sklær fisken i mindre stykker og de skal faktisk være ret smør - 1x1 cm eller deromkring - bliver de for store kan det være for voldsomt at spise.
  • Rul lime og citroner mod et skærebræt og vent 2 minutter.
  • Imens lægger du fisken i et fad.
  • Skær citrusfrugterne over og pres saften udover fisken.
  • Giv det salt/peber og lidt oliven olie.
  • Skær korianderene fint og chili groft og bland det hele sammen med fisken.
  • Stil det på køl i mindst en times tid - dog hjælper olien på processen så er du presset er det klar efter 30-40 min. Du kan se fisken bliver "glas-agtig" og ser faktisk kogt ud efter noget tid.

Gulerodspúre

  • Skræl og koge gulerødderne med bouillonterning salt og peber. De skal være helt møre.
  • Gem lidt af vandet bagefter og give dem en omgang med din Bamix sammen med smør, salt og peber. Den skal være lind og cremet!

Brunet Smør

  • Varm smørret op og lad det bruse af. Hefter skal det simre i ca. 5 min. Når det begynder at være "roligt" og skummer op på bunden så er det klar - pas på ikke at give det for meget. Jeg plejer at dufte mig frem - når du kan dufte "karamel" så er det klar.
  • Hak lidt chili meget fint og pynt med det og de blade koriander du gemte.