Udskriv
5 fra 1 stemme

Efterårsbuk, Østershatte, Jordskokke-chips, Brombær

Forb. tid30 min
Tilb. tid30 min
Samlet tid1 t
Antal: 4
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

Dyreryg

  • 300 gram afpudset mørbrad eller filet fra vildt
  • 1 spsk olie til stegning
  • 1 spsk smør til stegning
  • Tørret havtorn
  • Salt/Peber

Østershatte

  • 200 gram østershatte
  • 1 spsk olie til stegning
  • 1 spsk smør til stegning
  • Salt og peber

Jordskokke-Chips

  • 2 liter olie til friture raps/solsikke olie
  • 200 gram jordskokker
  • Salt

Brombær

  • brombær 250 g frosne er fint på denne tid
  • sukker 150 g
  • 1 dl vand
  • En sjat dl kirsebær vin - hvis du har det
  • 1 stang vanilje

Sådan gør du

Dyreryg

  • Læg køddet på en stykke film og krydr det med salt/peber og din sidste valgte smagsgiver som har var tørret havtorn. Rosmarin kunne også fungere.
  • Rul det sammen og lad det trække - gerne en time på køl, længere tid er også helt i orden.
  • Varm en pande godt op i smør og olie og steg det rosa i ca. 1-2 minutter på hver side.
  • Lad det trække samme tid som det har stegt. Lige inden servering skæres det ud.

Jordskokke-Chips

  • Rengør jordskokkerne og skær dem så tyndt som muligt, gerne med et tynd-skræller.
  • Find en tykbundet gryde og varm olie op.
  • Friter chipsene til de er gyldne og sig dem op - vendt med salt til sidst.

Rengør østershattene grundigt og varm en pande op med halv smør og halv olie.

  • Skær østershattene i mindre stykker og streg dem gyldne på panden.
  • Stil dem til side i en skål med noget sølvpapir så de holder sig lune.

Brombær

  • Læg bær og sukker i en gryde og tilsæt kirsebærvin.
  • Lad det trække 45 minutter.
  • Tilsæt så vand og lad det koge langsomt op og lad det så simre i 10 min.