Udskriv
5 fra 1 stemme

Skovdue, solbær og peberrod

Ret: Hovedret
Antal: 2
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

Duebryst

  • 4 bryster fra skovdue
  • Salt
  • En god klat smør til stegning
  • Lidt timian

Solbærchutney med peberrod

  • 300 g solbær på denne årstid fra frost
  • ½ æble i små tern
  • 200 g mørkt Muscovado-sukker
  • ½ dl æblecidereddike
  • ½ dl hønsefond
  • 1 finthakket rødløg
  • 1 fed hvidløg
  • 2-3 kviste timian
  • ½ chili styrke efter temperament
  • 1 tsk salt
  • Lidt olie
  • Friskrevet peberrod efter smag

Dampede Timianrødbeder

  • 1-2 rødbeder
  • ½ dl balsamico
  • 1 spsk honning
  • 2-3 kviste timian
  • Salt og peber

Sprød rød grønkål

  • En god håndfuld rode grønkålsblade
  • Lidt olivenolie
  • Salt

Brunet smør m/hasselnødder

  • 100 gr smør
  • 30 gr grofthakkede hasselnødder

Anretning

  • Friskrevet peberrod

Sådan gør du

Duebryst

  • Salt brysterne mininum en time før stegning
  • Steg brysterne i smør i ca. 5 min, sammen med et par grene timian.
  • Lad brysterne hvile et par minutter før de deles i to.

Solbærchutney med peberrod

  • Sautér løgene i en smule olie.
  • Efter nogle minutter tilsættes æble, chili (hel) og hakket hvidløg, som sauteres med i yderliger noge minutter.
  • Tilsæt de resterende ingredienser pånær peberroden og lad det koge i ca. 30 min eller til passende konsistens.
  • Peberroden tilsættes 5 min inden servering.

Dampede Timianrødbeder

  • Skræl rødbederne og skær dem i små stave.
  • Opløs honningen i balsamicoen, og vend rødbeder, timian, salt og peber heri.
  • Bag rødbederne i et ildfast fad i ca. 25 min med fuld damp – rør i rødbederne et par gange undervejs.

Sprød rød grønkål

  • Vask kålen grundigt, del/riv den i små stykker og lad den tørre.
  • Vend kålen i olie og salt.
  • Bag på bageplade ved 120 grader i ca 30 minutter eller til sprøde

Brunet smør m/hasselnødder

  • Smelt smørret i en kasserolle ved middel varme og lad den få varme til vallen i bunden af kasserollen begynder at branke og smørret får en mørk-gylden farve.
  • Tilsæt nødder og lad dem varme med

Anretning

  • Anret duebrysten oven på en skefuld chutney og efterfølgende grønkål og rødbeder omkring.Slut af med brunet smør og friskrevet peberrod ved bordet.