Go Back
+ servings
Udskriv
0 fra 0 stemmer

Sensommermad: Hopballe Kylling, Svampe og Rosenkål...

Forb. tid20 min
Tilb. tid50 min
Samlet tid1 t 10 min
Antal: 4
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

Kylling

  • 1 stk. Hopballe Kylling eller anden glad fritgående/øko kylling
  • 400 gram rosenkål
  • 250 gram cherrytomat
  • 250 gram champion
  • 4 forårsløg
  • 2 rødløg
  • 2 citroner
  • Oliven olie
  • Et lille bund persille
  • 600 gram små kartofler

Heftig-hvidløgs-dyppe-mayo

  • 1 dl creme fraiche
  • 1 dl mayonaise - rør selv eller Hellmanns
  • 2 fed hvidløg
  • ½ tsk knust chili
  • 1 tsk raps olie
  • Salt/peber

Sådan gør du

Kylling

  • Start med at partere kyllingen - bryst, lår, overlår, vinger - giv dem en god omgang salt og smør dem med lidt olie.
  • Smid det hele på nær bryst i en stor bradepande og i ovnen på 100 grader. Stil brysterne til side.
  • Rengør alle grøntsagerne og skær rosenkålen, tomater, rødløg og citron over i halve.
  • Varm en grillpande eller almindelig pande og steg rosenkål, rødløg i olie ved høj varme, giv det lidt salt og peber. Lad det stege i ca. 10 minutter.
  • Lad citronen stege hvor du lige maser den hård ned på grillpanden (antaget at du har en) så du får lavet lidt "sear marks".
  • Når de er færdige smider du dem i ovnen til kyllingen.
  • Kog kartoflerne til perfektion, masser af salt 7 minutter - sluk og lad dem trække.
  • Lad dem dampe af og steg dem langsomt på en pande med godt med oliven olie salt og peber til de er sprøde.
  • Imens laver du din heftige hvidløgs-dyppe-mayo.
  • Så er der på tide at få brysterne ind sammen med tomaterne og forårsløgene.
  • Smid det ind og skru op på 200 grader og giv det ca. 35-40 minutter. Vær sikker på din saltning er korrekt, og imens jeg lige husker det - vrid lige lidt peber ind over også.
  • Skær persillen fint og drys over.

Heftig-hvidløgs-dyppe-mayo

  • Knust hvidløgene i en presser og bland hele svineriet sammen, stil det på køl til du skal spise.